Fit & Gezond

Vlaamse Tess wil je fit krijgen vanuit je huiskamer: “Iedereen heeft wel een half uur tijd”

“Buikspieren in twintig minuten” of “Fit in slechts tien dagen”. Je kent ze wel, filmpjes die je in geen tijd een toplichaam beloven. Personal trainer Tess van Beurden gelooft er niet in. Onder het motto ‘Feel Fantesstic’ deelt ze filmpjes waarmee ze zo veel mogelijk mensen aan het sporten wil krijgen, drie maanden lang. “Dat is het minimum om het effect te zien van wat sport met je lichaam kan doen.”

Met azijn vang je geen vliegen. Dat geldt ook voor een work-out: in een duffe fitnesszaal krijg je niemand aan het sporten. Dus trok Tess naar Formentera, Ibiza, om er haar work-out-video’s op te nemen. “Ik denk dat het mensen motiveert als ze tijdens het sporten naar een mooie achtergrond kunnen kijken”, zegt ze. Tess weet wat ze wil: zo veel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. De drempel ligt laag: je moet je huis niet uit en je mag een absolute beginner zijn. “Het enige wat je nodig hebt zijn een matje, een stoel en gewichtjes”. Fit vanuit je huiskamer, dus, en dat drie keer per week.

Begin januari zette Tess haar eerste video online, ondertussen is haar programma vijf weken bezig. “Elke week zijn er drie work-outs: ééntje voor de benen, ééntje voor het bovenlichaam en een totale body-work-out. In de eerste filmpjes geef ik lichte, gemakkelijke oefeningen en daar bouw ik op verder. Ik heb veel groepslessen gegeven, dus ik weet waar het qua houding soms fout loopt, dat vertel ik overal bij.”

Kom bij Tess niet aan met excuses, want ze voorziet gemakkelijke varianten voor oefeningen die te zwaar zijn voor een pijnlijke rug of zwakke knieën. Het aloude ‘geen tijd’ gaat ook niet op, want geen enkele van haar work-outs duurt langer dan een half uur. “Een half uur, dat heeft iedereen toch wel? Ik denk dat het zelfs voor jonge mama’s moet lukken.”

Als proefkonijnen vroeg Tess aan zestig vrienden en familieleden om haar volledige programma te testen. “Iedereen heeft me gezegd dat het heel haalbaar is, zelfs mijn mama van zestig kon goed mee. Ik heb hen ook gevraagd om voor- en na-foto’s te maken, en daarop die je wel dat die drie maanden sporten echt hun effect hebben. ”

Vlaamse Tess wil je fit krijgen vanuit je huiskamer: “Iedereen heeft wel een half uur tijd”

En wat na die drie maanden? “Natuurlijk is het dan de bedoeling dat je blijft sporten. Maar ik denk dat de drempel lager ligt: je hebt al wat conditie, je weet al hoe de oefeningen heten, hoe je ze moet doen. Met dat zelfvertrouwen ben je - hoop ik - sneller geneigd om je te gaan inschrijven in de fitness, om te gaan lopen of om groepslessen te volgen.”

Bekijk alle video’s van Tess op haar Youtube-kanaal, meer info over haar vind je op feelfantesstic.com

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees