Vakantie

Belgen trekken deze krokusvakantie massaal naar de zon

Belgen trekken deze krokusvakantie massaal naar de zon

Weg met het grijze weer. Belgen trekken tijdens de krokusvakantie die zaterdag begint massaal naar de zon. Spanje en de Canarische eilanden blijven de populairste bestemming, zowel bij Tui als bij Neckermann/Thomas Cook. Maar ook Egypte is volop terug na een paar mindere jaren door de onveilige situatie daar.

“Tui zag het aantal vliegreizen voor de komende krokusvakantie met 17 procent stijgen”, zegt Piet Demeyere. “De Vlaming hunkert duidelijk naar zon na de grijze december- en januarimaanden.”

Bij Neckermann/Thomas Cook heeft men het zelfs over een stijging van 31 procent wat aantal boekingen voor vliegreizen betreft.

Spanje en de Canarische eilanden blijven koplopers als zonnebestemming. Maar ook Marokko, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Kaapverdië doen het goed. En, Egypte. Na een paar moeilijke seizoenen trekken we weer massaal naar de Rode Zee, waar ze de jongste paar jaar zwarte sneeuw hebben gezien. Maar er is dus duidelijk weer beterschap.

TUI

1. Spanje

2. Marokko

3. Mexico

4. Egypte

5. Dominicaanse Republiek

Neckermann/Thomas Cook

1.Spanje (45 procent Canarische eilanden)

2. Marokko

3. Egypte

4. Kaapverdië

5. Tunesië

“Egypte kent een ongelofelijke remonte met maar liefst 275% meer afreizen ten opzichte van de krokusvakantie van 2017. TUI verdubbelde zijn capaciteit op die bestemming en alle vluchten zijn volledig volgeboekt”, zegt Piet Demeyere.

Sneeuwvakanties

Krokus blijft daarnaast de periode bij uitstek voor liefhebbers van sneeuw. “Hier blijven Frankrijk en Oostenrijk de populairste bestemmingen. Aangezien de krokusweek niet samenvalt met een vakantieperiode in de Parijse regio, is er extra beschikbaarheid en zijn de prijzen ook interessanter. De nieuwe vliegroute Antwerpen-Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, kent een zeer hoge bezettingsgraad, wat uitzonderlijk is zo kort na de lancering ervan”, zeggen de touroperatoren.

1. Frankrijk

2. Oostenrijk

3. Duitsland

4. Zwitserland

5. Italië

Autoreizen

“We zien verder ook een verdubbeling van het aantal autovakanties. Hier is Duitsland de populairste bestemming, gevolgd door vakanties in eigen land en Frankrijk. Op citytrip trekken we deze krokusvakantie vooral naar Spanje, Groot-Brittannië en Italie, zegt Nathalie Meert van Neckermann/Thomas Cook.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees