Telenet-klanten kunnen vanaf nu in heel België mobiel tv kijken

Telenet-klanten kunnen vanaf nu in heel België mobiel tv kijken

Foto: Telenet

Telenet-klanten met een abonnement op digitale televisie kunnen vanaf nu via alle Belgische datanetwerken (op 3G, 4G of op eender welke wifi) mobiel tv kijken via de Yelo Play-app, voorheen kon dat enkel via netwerken van Telenet zelf. Vanaf april kan dat zelfs in de hele Europese Unie.

Door deze vernieuwing kunnen Telenet-klanten via de streamingapp Yelo Play ook onderweg televisie kijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om live televisie, maar ook betalende content uit de betalende pakketten ‘Play’ en ‘Play More'. Programma’s die je opnam met de digicorder van Telenet (her)bekijken is (nog) niet mogelijk, maar abonnees van ‘Play’ of ‘Play More’ kunnen wel tot zeven dagen terug programma’s herbekijken via alle netwerken.

Een gewaarschuwd gebruiker is er weliswaar twee waard: een halfuur naar televisie kijken via 3G verbruikt volgens Telenet ongeveer 400Mb. Een aflevering van een serie van 45 minuten verbruikt gemiddeld 600MB. Eind 2017 telde de dienst zowat een half miljoen gebruikers. De nieuwe functionaliteiten worden automatisch beschikbaar in de Yelo Play app na een update.

Telenet reageert zo op de beslissing van het Europese Parlement om ‘geoblocking’ te verbieden. Providers beperkten op die manier digitale diensten tot een bepaald geografisch gebied. Vanaf 1 april wordt de Europese beslissing in de hele Europese Unie van kracht, en kunnen Telenet-klanten dus in heel Europa mobiel televisie kijken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees