Maximaal vier keer Sagan op Vlaamse bodem: wereldkampioen rijdt ook niet in Dwars door Vlaanderen

Maximaal vier keer Sagan op Vlaamse bodem: wereldkampioen rijdt ook niet in Dwars door Vlaanderen

Foto: Photo News

Na de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zal Peter Sagan ook niet starten in Dwars door Vlaanderen. De WorldTour-wedstrijd met aankomst in Waregem verhuist dit jaar naar de woensdag (28/3) voor de Ronde van Vlaanderen en geldt als een laatste generale repetitie voor Vlaanderens Mooiste.

De wereldkampioen zal dit voorjaar maximaal vier keer te zien zijn op Vlaamse bodem. De E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen rijdt hij zeker. Over zijn deelname aan de Scheldeprijs is nog geen duidelijkheid.

Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Alexander Kristoff, Romain Bardet hebben wel al toegezegd voor Dwars door Vlaanderen. De organisatie deelde ook al zes wildcards uit. Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, Aqua Blue, Israël Cycling Academy, Direct Energie en Cofidis starten al zeker. Er blijven nog twee wildcards over, mogelijk voor het Veranda’s Willems-Crelan van Wout van Aert.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.