Zieke Mathieu van der Poel start vandaag niet in Parkcross

Zieke Mathieu van der Poel start vandaag niet in Parkcross

Foto: Photo News

Geen Mathieu van der Poel of Wout van Aert in de Parkcross in Maldegem vandaag. De Belgische wereldkampioen is enkele dagen op vakantie, Van der Poel gaf deze ochtend ziek forfait.

“Jammer want ik had graag gereden in Maldegem, waar ik vorig jaar nog won”, aldus Van der Poel. “Maar de dagen na het WK kreeg ik last van maag en darmen. Ik heb nog tot vanmorgen gewacht om een beslissing te nemen, maar met Lille en Hoogstraten voor de deur is het beter om eerst uit te zieken.”

26 zeges

Een zege in Maldegem zou Van der Poel dichter bij zijn doel van dertig seizoenszeges hebben gebracht, maar de 23-jarige Nederlander zal daar dus nog even op moeten wachten. Momenteel zit hij aan 26.

Afgelopen weekend kende Van der Poel al een teleurstellend WK: hij kon niets beginnen tegen Van Aert en werd uiteindelijk pas derde. Mogelijk speelde zijn ziekte hem toen al parten.

Van Aert

Het forfait van Van der Poel betekent wel dat de Parkcross het zonder grote namen moet doen, want wereldkampioen Van Aert is enkele dagen op vakantie. Wel van de partij zijn Michael Vanthourenhout, de tweede van het WK in Valkenburg, en Eli Iserbyt, de wereldkampioen bij de beloften.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.