Beauty

Deze vrouw breekt een lans voor hangborsten: "Ze zijn perfect normaal”

Deze vrouw breekt een lans voor hangborsten: "Ze zijn perfect normaal”

Foto: Instagram

De 23-jarige Britse Chidera Eggerue voelde zich ooit triest omdat haar borsten zo hangen en verlangde lange tijd naar een borstlift, maar vandaag roept ze andere vrouwen net op om ze te leren omarmen, welke cupmaat ze ook hebben en hoezeer ze ook doorhangen. Ze lanceerde daarom de body positivity-beweging #SaggyBoobsMatter. "Ik gooi mijn lichaam in de strijd om de discussie op gang te trekken."

Chidera Eggerue blogt onder de naam The Slumflower en is ook de vrouw achter de SaggyBoobsMatter-beweging. Zelf werd ze als jong meisje vaak geconfronteerd met haar hangende borsten. "Toen ik beha's ging passen, zag ik op de verpakking altijd blanke vrouwen staan met pronte borsten, maar toen ik naar mezelf in het pashokje keek, zag ik allesbehalve dat", zegt ze in een interview met Buzzfeed.

Ze was vastberaden om op haar achttiende haar borsten te laten liften, maar eenmaal ze zo oud was, had ze daar helemaal geen geld genoeg voor. Het werd een dan maar een weg van zelfacceptatie, iets waar ze uiteindelijk ook in slaagde. Sinds juni 2017 deelt ze daarom foto's van zichzelf zonder beha, met bijschriften die anderen moeten motiveren om zichzelf en hun borsten, hoe die er ook uitzien, te leren omarmen.

"Ik ben nu 23 en ben in het reine met mijn lichaam, maar ik wil ook dat andere vrouwen zich zo voelen dus zag ik geen andere oplossing dan de discussie op gang te trekken door mijn lichaam in de strijd te gooien. Mijn borsten zijn perfect normaal", klinkt het.

(lees verder onder de foto)

 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

Beenhard

Toch heeft ze het niet makkelijk en zijn de commentaren die ze krijgt op haar foto's vaak beenhard. "De meeste reacties zijn ronduit vreselijk en teleurstellend, maar ik heb geleerd ze niet al te persoonlijk te nemen. Mannen zijn gesocialiseerd om vrouwen als een wandelende vagina te zien die kan nadenken, soms. Daardoor worden de lichamen van vrouwen kritischer bekeken, net alsof we enkel goed genoeg zijn om als bevrediging te dienen." Maar ze krijgt niet alleen mannen over zich heen, ook sommige vrouwen laten zich niet onbetuigd. "Jammer, want ik doe dit net om ook hen te helpen."

Confronteren

Toch laat ze zich niet doen, meer nog, ze is enkel nog meer volhardend geworden. Gelukkig krijgt ze ook berichten van meisjes en vrouwen van over de hele wereld die haar net bewonderen om wat ze doet en er wat troost en steun bij vinden. "De enige manier om iets te normaliseren, is om er regelmatig mee geconfronteerd te worden en te confronteren. Als je een probleem hebt met hangborsten, dan vraag je beter jezelf af waarom dat zo is."

 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

 

 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees