Een zingende zeemeermin en een rappende oma: VTM kondigt feestjaar aan van ‘Belgium’s Got Talent’

Een zingende zeemeermin en een rappende oma: VTM kondigt feestjaar aan van ‘Belgium’s Got Talent’

Wie niet kan wachten op het volgende seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’, mag een gat in de lucht springen. De Vlaamse talentenshow gaat opnieuw van start en wel heel binnenkort. De eerste aflevering krijgen we al op 23 februari te zien. Dat laat VTM weten.

De audities voor het vijfde seizoen zijn in augustus al ingeblikt in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het resultaat daarvan zal televisiekijkend Vlaanderen dus vanaf 23 februari te zien krijgen op VTM. Vorig jaar keken er 1.122.000 Vlamingen. Dit jaar hopen de programmamakers het uiteraard minstens zo goed te doen, want ze hebben iets te vieren: Belgium’s Got Talent wordt 5 jaar.

Daarvoor zijn Koen Wauters en Laura Tesoro opnieuw als presentatoren opgetrommeld. Ook de vier bekende juryleden zien we over twee weken terug. Zanger Stan Van Samang, presentator/zanger Niels Destadsbader, presentatrice An Lemmens en de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty zijn van de partij. “De winnaars van vorig jaar waren geweldig, Baba Yega”, zegt Dan Karety. “Daardoor kunnen we dit seizoen nog strenger zijn en meer van de kandidaten verwachten. Het is fijn om terug te zijn. Ik kijk uit naar de geweldige acts en mag opnieuw naast An Lemmens zitten. Voor mij kan het dus niet beter.”

Grote winst

De acts komen aan bod in 7 auditieafleveringen, maar alleen de 42 beste stoten door naar de 7 studioshows in de AED Studio’s in Lint. Vanaf dan is het aan de kijker thuis om samen met de jury te bepalen wie in de finale staat, die helemaal live wordt uitgezonden. Na elke show kan de kijker stemmen op zijn favoriet. Die votingresultaten worden in de volgende show bekendgemaakt. Op vrijdag 25 mei 2018 zal blijken wie met de overwinning en de bijhorende €50.000 naar huis gaat.

Ook in seizoen 5 geeft Belgium’s Got Talent een brede waaier aan originele talenten een podium. Onder andere een rappende oma, een hypnotiseur, een zingende zeemeermin, poetry slam, flatland BMX, sporthouthakken en een wereldrecordpoging flan eten brengen zowel spanning als ontspanning. Bovendien waagt een opvallende kandidaat van vorig seizoen opnieuw zijn kans… Wie van de jury minstens drie ja’s krijgt, maakt kans op een plek in de grote studioshows.

‘Belgium’s Got Talent’, vrijdag 23 februari, 20.35 uur, VTM.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees