VIDEO. Opnieuw actie aan schoolpoort en dat is nodig: "Niet veranderd sinds onze eerste actie"

Kortrijk -

Ouders, leerkrachten en leerlingen voerden woensdagmorgen opnieuw actie aan hun schoolpoort. Ze willen een verkeersveilige schoolomgeving.

‘Helden lopen hier’ staat er op het spandoek te lezen. Ouders en leerkrachten van de vrije basisschool Sint-Theresia hielden die doeken netjes voor het zebrapad om kinderen veilig te laten oversteken.

“Er is sinds onze eerste actie niets veranderd”, zegt actievoerster Kahina Aksil. “Het Vlaams Gewest wil een knipperlicht plaatsen, maar dat is niet voldoende. Wij willen een oplichtend zebrapad en natuurlijk een opzichter. Onze Kortrijkse schepen Axel Weydts (SP.A) is begripvol, maar botst zelf op een muur. Tijdens onze eerste actie waren drie agenten beschikbaar, maar sindsdien geen enkele meer.”

Het vinden van een opzichter lijkt geen makkelijke klus. Blijkbaar is hij of zij in eigen schoolrangen niet te vinden en ook de stad Kortrijk deed een aantal voorstellen die op niets uitdraaiden. Wie daarvoor moet zorgen, lijkt een hamvraag.

Meer blauw op straat

Matti Vandemaele (Groen) kwam een kijkje nemen. “We willen we aandringen bij de stad om – zolang er geen gemachtigd opzichter gevonden wordt – een politieman of -vrouw te voorzien om 's morgens en 's middags een half uur de veiligheid van de kinderen te garanderen. De stadscoalitie doet zich graag voor als verdediger van verkeersveiligheid, wel dat ze de daad bij het woord voegt. Meer blauw op straat, heel graag zelfs.”

De politie verbaliseerde de laatste weken veelvuldig. De directeur van de school Piet Demeurisse, liet Weydts weten dat de situatie ondertussen verbeterde. 's Morgens is het ook al klaar als de kinderen naar school gaan. “Indertijd is de weg heraangelegd en is rekening gehouden met alle wettelijke criteria”, zegt Weydts. “Het gaat dus vooral om een mentaliteitsprobleem bij sommige bestuurders.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees