Vrouw vergeeft man die haar wilde vermoorden: "We dreven elkaar tot het uiterste"

Vrouw vergeeft man die haar wilde vermoorden: "We dreven elkaar tot het uiterste"

Themabeeld. Foto: ss

Kortrijk -

Een dertiger uit Kortrijk riskeert een celstraf van twee jaar omdat hij zijn echtgenote aanviel met een mes. De beklaagde ging door het lint omdat zijn echtgenote hem wilde verlaten voor een andere man.

Op 6 juni 2017 sloeg een onderbuur van het koppel 's avonds alarm. De politie ging ter plaatse, maar er werd niet opengedaan. De agenten drongen de woning binnen en troffen de vrouw volledig in paniek aan. “Ze had een messteek in de hals, haar man zat gewoon in de zetel en deed niets om haar te helpen”, aldus de openbare aanklager die een effectieve celstraf van twee jaar vorderde voor poging doodslag.

Deur gesloten

Het koppel dat twee kinderen heeft, had die dag al van 's morgens ruzie. De vrouw had haar echtgenoot gezegd dat ze hem wilde verlaten voor een andere man. Na een hevige ruzie vertrok Bjorn V. naar zijn werk. Toen hij terug thuis kwam, liep de discussie uit de hand. Hij schopte en sloeg zijn vrouw meermaals. Hij haalde een mes boven, maar ze slaagde erin om haar echtgenoot te kalmeren.

Toen de politie aanbelde, ging de man volledig door het lint. De vrouw probeerde naar buiten te vluchten, maar ze werd tegengehouden. Haar man viel haar aan met een mes en ze werd in haar hals geraakt. De man weigerde de deur te openen voor de politie en de agenten moesten binnendringen. Daarom moest V. zich ook verantwoorden voor het gevangen houden van zijn echtgenote. Dat wordt betwist. “De deur is altijd op slot omdat hun zoontje dat lijdt aan autisme niet zou weglopen. Hij reageerde niet omdat hij in schok was door wat hij had gedaan. Hij was enorm opgelucht dat hij zijn vrouw niet zwaar had verwond”, aldus zijn advocaat.

Elkaar vergeven

“Mijn stoppen zijn doorgeslagen. Ik had ontdekt dat ze mij had bedrogen en dat ze mij wilde verlaten. We hadden relatieproblemen, maar ik wist niet dat het zo diep zat”, aldus de man.

Het koppel is nog steeds samen. Ze hebben elkaar vergeven, zo klonk het op de rechtbank. De vrouw stelde zich dan ook geen burgerlijke partij. “We zijn allebei in de fout. We hebben elkaar tot het uiterste gedreven”, klonk het. Het koppel is in begeleiding zodat ze nooit meer in een relatiecrisis terechtkomen. Vonnis op 7 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees