Volleybal1ste divisie vrouwenVamos Stekene Sint-Gillis-Waas - Astrid Moortgat en Vamos buigen in derby met Oudegem alsnog achterstand om

“Op karakter naar de zege”

“Op karakter naar de zege”

Astrid Moortgat: “Hopelijk zijn we nu op de goede weg.” Foto: ERIK WESTERLINCK

Stekene -

De vrouwen van Vamos wonnen zondag het streekduel in Oudegem. De thuisploeg leek aanvankelijk op weg naar een overwinning maar een nooit afgevend Vamos kon het tij in de derde set keren en Oudegem B alsnog in het verlies duwen.

“Oudegem B was sterk gestart, terwijl wij niet echt super waren. Integendeel, we hadden omzeggens geen antwoord op de zware opslagen van de thuisploeg. Onze receptie ging meermaals de mist in”, zo herinnert Astrid Moortgat zich. “Nog in de eerste set probeerde Meino Rozendal het tij met een dubbele wissel te keren, maar aanvankelijk zonder veel resultaat. We zijn echter blijven vechten. Pas in de derde set kwam de kentering er. Onze opslagdruk werd steeds hoger, dat resulteerde in problemen bij de thuisploeg. Bovendien toonden onze hoekaanvalsters zich opnieuw multifunctioneel. Op karakter hebben we ons naar de overwinning geknokt.”

“Hopelijk zijn we opnieuw op de goede weg. Nadat we een mindere periode kenden, waarin we vijf wedstrijden op rij verloren, is dit een tweede opeenvolgende vijfsetter die we binnenhalen. Hierdoor klimmen we nu naar de zesde plaats in de rangschikking. Dat klassement kan nog helemaal veranderen want Mortsel, momenteel derde, telt amper drie punten meer. Oudegem B laat nog twee ploegen achter zich en telt amper drie punten minder dan wij. Het kan nog alle kanten uit. Neen, bang om in de problemen te komen moeten we niet zijn. Meerbeke, onze volgende tegenstander, en ook Lennik kunnen ons niet meer bijhalen. Daar moeten we niet op focussen. We willen de komende weken nog zo veel mogelijk punten sprokkelen en wie weet nog de derde plaats grijpen. In een seizoen waarin we onder meer libero Julie Dhaene verspeelden, we lange tijd geen beroep konden doen op Inse Vlegels, en we nu ook de zwangere Eva Van Duyse kwijt zijn, zou dat erg verrassend zijn. Laten we nu even geniet van een vrij weekend en nadien toeleven naar de confrontatie met Meerbeke.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio