Fit & Gezond

Ingeborg wil heel Vlaanderen aan de yoga

Video: YouTube

Dat Ingeborg Sergeant (50) zich al meer dan twintig jaar toelegt op yoga en spiritualiteit is bekend, maar nu lanceert ze een voor Vlaanderen nieuw project: yoga online. Iedereen Yoga heet het platform en dat zegt meteen waar Ingeborg op mikt: zo veel mogelijk mensen, vrouwen en mannen, jong en oud, laten kennismaken met de heilzame effecten van yoga.

“Via yogaoefeningen kom je opnieuw in contact met je innerlijke zelf en dat verlost je van stress, geeft je meer energie”, zegt Ingeborg die in haar yogacentrum in Brugge al jaren lesgeeft. “Yoga is aan een wereldwijde opgang bezig en dat merk ik aan de wachtlijsten. Daaruit groeide het idee yogaoefeningen ­online te zetten.”

In eerste instantie gaat het om dertig filmpjes waarin ze toont hoe je een oefening uitvoert. Het gaat om eenvoudige, veilige oefeningen die zelfs voor beginners toegankelijk zijn. De filmpjes duren telkens zeven minuten. “We hebben ze bewust kort gehouden zodat iedereen ze probleemloos in zijn drukke dagschema in kan passen. Het de bedoeling de drempel naar yoga helemaal weg te werken.”

Dat het bekende gezicht van Ingeborg, zangeres zowel als tv-figuur, daarbij kan helpen, spreekt voor zich. Ze pakt Iedereen Yoga vanuit haar tv-ervaring dan ook entertainend en professioneel aan. Dat laatste onder meer door voor de bouw van het platform samen te werken met Hotel Hungaria, het productiehuis dat onder meer Jeroen Meus’ Dagelijkse Kost maakt.

Bye bye comeback?

Voor Ingeborg, die het voorbije jaar een ­opmerkelijke tv-comeback maakte in Van Gils & Gasten en als jurylid in Steracteur, Ster­artiest, lijkt het tv-verhaal overigens wel voorbij. “Ik ben even teruggekeerd naar de hectiek van de tv-wereld om me des te beter te realiseren dat yoga en meditatieworkshops begeleiden mijn échte werk is.”

Toegang tot ‘Iedereen Yoga’ kost eenmalig 14,95 euro.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees