Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Hoe krijg ik haarverf van mijn hoofdhuid?

 ADVIES. Hoe krijg ik haarverf van mijn hoofdhuid?

Foto: Shutterstock

Als je zelf je haar kleurt, kan er verf op je voorhoofd terechtkomen. In het slechtste geval kleur je je halve gezicht mee. Dat is vervelend, maar redelijk makkelijk te voorkomen. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet hoe.

Vaseline

Smeer bijvoorbeeld wat vaseline op je voorhoofd en werk tot aan de haarlijn. Let wel op dat je het haar zelf niet mee inwrijft. De kans dat het erna niet wordt meegekleurd door de film vaseline is groot. Smeer ook gerust wat vaseline aan je oren. Klaar met verven? Voorkom dat je haar op je huid rust, anders wordt het een plakkerig boeltje. Werk je niet met vaseline op het voorhoofd? Dan bestaat de kans dat je donshaartjes meekleurt. Dat ziet er niet uit, want dan krijg je een ongedefinieerde haarlijn.

Peeling

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een zachte, oppervlakkige peeling na het verven. Zo kan je de kleur van het gezicht verwijderen. Eventuele vlekken verdwijnen zo heel makkelijk.

Geen ammoniak

Nog een andere manier om overtollige haarverf proper te verwijderen is emulsioneren. Simpel gezegd: voeg een beetje water toe op de hoofhuid terwijl de verf er nog op zit. Wrijf de dikke massa vervolgens los. De kleuring zal verdunnen, wat het afspoelen vlotter maakt. Hang hiervoor met je hoofd ondersteboven, zodat het product niet in je ogen terechtkomt. Daarna kan je het haar gewoon wassen. Gebruik nooit ammoniak om vlekken te verwijderen: als het product contact maakt met het haar, verheldert de kleur.

Corrigeer