Truiens koppel steelt voor 200 dozen aan kleding uit inzamelcontainers

Truiens koppel steelt voor 200 dozen aan kleding uit inzamelcontainers

Foto: Jcr

Sint-Truiden -

Een Truiens koppel van 34 en 57 jaar is donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor grootschalige diefstal van kledij uit inzamelcontainers. Ze huurden daarvoor zelfs een loods om hun buit in onder te brengen. Volgens het parket ging het om ruim 200 gevulde dozen en zakken. Er kwamen twee vrachtwagens aan te pas om de buit af te voeren. Ze riskeren elk 15 maanden met uitstel, voor de vrouw zijn er wel voorwaarden gevraagd.

Het koppel heeft het niet meteen getroffen. De vrouw is een drugsverslaafde en verloor enkele jaren geleden haar zus aan een overdosis heroïne. De man is verstandelijk beperkt. Tussen augustus 2016 en mei 2017 sloegen ze hun slag in en om het Truiense. Elk had zijn specifieke taak. De vrouw, uitgerust met een hoofdlamp, wrong zij zich in de kledingcontainer en haar man hield haar voeten vast. Daarnaast stond hij nog in voor het vervoer. Op 25 september 2016 trof de politie de vrouw al een eerst keer half hangend in een container aan. In mei 2017 is verder ingegrepen omdat het om een opmerkelijk hoog aantal diefstallen ging. De buit was aanzienlijk en het koppel huurde zelfs een loods omdat ze de kleding niet langer in hun woning konden verzamelen.

Kleptomane

In de rechtbank werd de vrouw omschreven als een kleptomane of iemand met een grote drang om te stelen. “Ze ziet het probleem niet in en beschouwt kledij in de containers als afval en niet als spullen voor hulporganisaties,” aldus de procureur. Wat ze van plan waren met de buit is onduidelijk. Er is geen aanwijzing gevonden dat ze de spullen zouden verkopen of dat van plan waren. De vrouw, die erkend is als mindervalide, is eerder al eens veroordeeld voor drugsdelicten en diefstal. Daarom vraagt het parket om voorwaarden te koppelen aan een mogelijke straf met uitstel. De man beschikt dan weer over een blanco strafblad en mag hopen op een volledig uitstel. Vonnis op 8 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio