Jonge daders die student vermoordden en lichaam in stukken sneden, veroordeeld tot 24 jaar cel

Jonge daders die student vermoordden en lichaam in stukken sneden, veroordeeld tot 24 jaar cel

Foto: VTM

Koekelberg -

Het hof van assisen van Brussel heeft Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska donderdagnamiddag veroordeeld tot elk 24 jaar gevangenisstraf. De twee mannen van 23 jaar waren woensdagavond schuldig bevonden aan de moord op Xhuliano Brahimllari, een 22-jarige Albanese rechtenstudent aan de ULB, in Koekelberg.

De twee beschuldigden elkaar ervan de dodelijke machetteslagen te hebben toegebracht die de dood van hun vriend veroorzaakten. Daarna sneden ze het lichaam in stukken.

De 22-jarige Xhuliano Brahimllari kwam op 8 juni 2015 niet opdagen voor een examen, wat erg ongebruikelijk was voor de ijverige rechtenstudent. Een dag later vonden gemeentewerkers in het bos van Jette de romp van de jongeman terug in een grote sporttas. Van het hoofd, de onderbenen en de onderarmen was geen spoor te vinden. Toch wordt snel duidelijk dat het om Xhuliano ging: de tatoeage op de romp was onmiskenbaar de zijne.

Cannabishandel

Een tweetal weken later werd een jonge twintiger opgepakt en begin juli ook nog een tweede jonge verdachte, die na de feiten naar Macedonië was gereisd maar zich bij zijn terugkomst in ons land bij de politie aangaf. Het drietal was samen betrokken bij een handel in cannabis en zou minstens een deel van het weekend samen doorgebracht hebben in een appartement in Koekelberg.

Op 27 juli werd op aanwijzing van de verdachten ook de rest van Xhuliano’s lichaam teruggevonden. Opnieuw in stukken gehakt. Ook een tas met beschermende brillen, zagen en een kapmes werd gevonden.

Moord na Playstation-avond

De feiten speelden zich af op zondag 7 juni 2015. De drie vrienden speelden Playstation in een appartement dat gehuurd werd in Koekelberg door De Bruycker en gefinancierd werd door het cannabishandeltje dat de drie op poten hadden gezet op de zolder. De Bruycker verzorgde de plantage, Nikolovska hielp daarbij en Xhuliano verkocht de drugs. Op het einde van het spel was Xhuliano vermoord.

Geïnspireerd door Amerikaanse serie

Jonge daders die student vermoordden en lichaam in stukken sneden, veroordeeld tot 24 jaar cel
De verdachten haalden hun inspiratie bij de tv-serie ′Dexter’. Foto: rr

Volgens het onderzoek zouden de verdachten vlak voor de daad nog gekeken hebben naar de wereldberoemde serie Dexter, een Amerikaanse reeks waarin een seriemoordenaar de hoofdrol speelt. Net als in de serie werd het lichaam van Xhuliano in de badkamer van het appartement in stukken gekapt, werden de muren nadien opnieuw geschilderd en werden de lichaamsdelen in een tas in de koffer van de auto naar het bos gebracht.

Tijdens zijn arrestatie had De Bruycker nog een aankoopbriefje bij van doe-het-zelfketen Brico. Beschermende brillen, een groot zeil, een ijzerzaag, tape, … Het zijn dezelfde instrumenten die Dexter Morgan gebruikt in de gelijknamige serie. De ledematen waren bovendien met de grootste precisie afgesneden.

“Hoe een mes slijpen”

Dat Dexter een bron van inspiratie was, bleek ook uit de zoekgeschiedenis op de computers van de twee verdachten. De zoektermen lieten niets aan de verbeelding over: “hoe een mes slijpen”, “hoe raak je van een lijk af” en “hoe omzeil je een leugendetector” zijn er slechts enkele van. Ook “Dexter de serie” werd veelvuldig gegoogeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees