Drugsbende die plantages in het Antwerpse op poten zette, vrijuit door onduidelijk dossier

Drugsbende die plantages in het Antwerpse op poten zette, vrijuit door onduidelijk dossier

Foto: BELGA

Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag het dossier tegen negen vermeende leden van een drugsbende onontvankelijk verklaard. Het dossier dat door het parket werd opgemaakt bevat te veel onduidelijkheden, waardoor niet duidelijk is wie juist van wat beschuldigd wordt.

Twee Nederlandse broers, Kenan en Koksal Y., zouden in 2013 en 2014 vanuit Nederland verschillende plantages in België hebben opgericht, met medewerking van hun ‘onderaannemer’ Orhan A., die in België het aanspreekpunt was voor de andere medewerkers.

Zeven anderen stelden hun huis ter beschikking, oogstten en verkochten de cannabis of zetten een elektriciteitsfactuur op hun naam om zo een graantje van de winsten mee te pikken. Een van hen overleed intussen.

In het dossier worden vier plantages concreet benoemd: een in Koningshooikt met 920 plantjes, een in Wilrijk met 772 plantjes, een in Merksem met 740 plantjes en een woning in Ranst waar restanten van een plantage werden gevonden.

Daarnaast worden verschillende andere plantages vernoemd, sommige waarvoor reeds een vonnis werd geveld door een andere rechtbank. Volgens de verdediging was het totaal onduidelijk voor welke feiten hun cliënten exact worden vervolgd. Ze vroeg de onontvankelijkheid van het dossier, een stelling die de rechtbank volgde waardoor de strafvordering tegen de betrokkenen vervalt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio