Rock Zottegem viert feestje met Clouseau en De Kreuners: “Dat moet vonken geven”

Zottegem -

Ook dit jaar programmeert Rock Zottegem een derde festivaldag en ook dit jaar is die met Clouseau en De Kreuners integraal Nederlandstalig. Ook de andere headliners van de jubileumeditie zijn bekend.

Dat er ondanks het succes van Stan Van Samang en Marco Borsato vorig jaar opnieuw een derde festivaldag zou komen was lang niet zeker. Organisator Kurt De Loor liet wel weten niet te zullen twijfelen bij een nieuwe opportuniteit en die is er nu gekomen in de vorm van Belgische muziekgeschiedenis.

Meezingers van begin tot einde

“De eerste editie van Rock Zottegem on Sunday was een schot in de roos en Clouseau en De Kreuners zijn toppers uit eigen land, die kans konden we niet laten liggen”, reageert De Loor. “We willen de mensen drie dagen lang een unieke muzikale beleving bieden. Zondag mikken we op een breed publiek dat zonder enige twijfel een fantastische zondag zal beleven, met meezingers van begin tot einde.”

“Clouseau speelt deze zomer maar op drie Belgische festivals, we zijn fier om erbij te zijn. En wat De Kreuners betreft, in Zottegem zal iedereen zich nog wel het legendarische optreden van De Kreuners aan café James herinneren.”

Vrijdag en zaterdag

Eerder deze week maakte Rock Zottegem ook de headliners voor vrijdag en zaterdag bekend.

Op vrijdag 29 juni zakken Lost Frequencies, Kaiser Chiefs, Lil’ Kleine en Jebroer af naar Zottegem. Op zaterdag 30 juni is de beurt aan The Offspring en Millionaire.

“Ik denk dat we een perfecte mix hebben gevonden tussen groepen die al jaren op ons verlanglijstje stonden zoals The Offspring en groepen die vandaag echt ‘hotter than hot’ zijn zoals Lost Frequencies en de rappers Lil’ Kleine en Jebroer”, zegt De Loor. “Zo sleepte Lost Frequencies dit jaar de MIA voor beste dance act in de wacht en dat voor groepen als Dimitri Vegas & Like Mike en Charlotte De Witte. Een must see vind ik persoonlijk.”

“Het wordt echt voor ieder wat muzikaal wils op Rock Zottegem dit jaar. En binnenkort komen er nog mooie namen bij op de affiche. We vieren dit jaar trouwens 25 jaar Rock Zottegem. De headliners zijn bekend, maar ons kennende weet je dat we nog enkele verrassingen in petto hebben.”

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop startte gisteren. Vroege vogels kunnen tot 1 maart voordelig tickets kopen. Zij betalen dan 40 euro (in plaats van 45 euro) voor een dagticket op zaterdag en zondag en 80 euro (ipv 85 euro) voor een combiticket. Tickets op zondag kosten 35 euro (30 euro voor 1 maart). Anders dan vorig jaar kan je dit jaar ook een ticket voor de drie dagen samen kopen.

Meer info op www.rock-zottegem.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio