Plagiaat van MJ, moord JFK opgelost, op date met Ivanka Trump én veel meer: beroemde producer geeft opmerkelijk interview

Plagiaat van MJ, moord JFK opgelost, op date met Ivanka Trump én veel meer: beroemde producer geeft opmerkelijk interview

Foto: EPA

Michael Jackson pleegde meermaals plagiaat, Marlon Brando had seks met alles - “echt alles”, The Beatles waren de slechtste muzikanten ooit: in één week heeft de beroemde producer Quincy Jones meer straffe uitspraken gedaan dan sommige cafégangers in hun hele leven. En dan verzwijgen we nog dat hij op date is geweest met Ivanka Trump.

Voor wie dat niet weet: Quincy Jones (84) is een van de meest beroemde mensen in de muziekwereld. Zo werkte hij als producer en muzikant onder andere mee aan geweldige platen van onder meer Michael Jackson. Maar ook daarbuiten is hij bekend als acteur, tv- en filmproducer en ga zo maar door.

Hij kwam dus met veel beroemde mensen in contact, en dat heeft afgelopen week geleid tot enkele opmerkelijke interviews. Sommigen wijten het aan vermeende dementie, maar feit is dat Jones plots heel openhartig praatte over vele van de groten der aarde. Een bloemlezing.

The Beatles

Jones heeft slechte herinneringen aan zijn ontmoeting met The Beatles. “Dat waren de slechtste muzikanten ter wereld”, zegt hij. “Paul was de slechtste bassist die ik ooit gehoord heb. En Ringo (de drummer, nvdr)? Breek mijn bek er niet over open. Ik heb zijn stukken gewoon opnieuw laten inspelen door een goeie drummer.”

Nog in het vizier van Jones anno 2018: Michael Jackson, de artiest waarmee hij samenwerkte op diens grootste successen. “Hij stal heel veel nummers, onder meer Billie Jean”, zegt hij. Ook over zijn plastische chirurgie heeft hij een mening. “Hij deed dat omdat hij kwaad en onzeker was omdat zijn vader hem altijd zei dat hij lelijk was en hem misbruikte. Zelf zei hij dat hij een ziekte had, maar dat was onzin.”

Oprah en JFK

Nog opmerkelijke passages? Die over JFK bijvoorbeeld. Want Jones weet wie de Amerikaanse president heeft doodgeschoten. “Sam Giancana. Er was een verbinding met de maffia en Frank Sinatra.”

Over presidenten gesproken: Oprah Winfrey kan dat beter niet proberen. “Als je geen gouverneur, generaal of CEO van een bedrijf bent geweest, weet je niet hoe je mensen moet leiden.”

Alsof dat nog niet genoeg is, vertelde hij ook dat hij gedatet heeft met Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president. “Twaalf jaar geleden zei Tommy Hilfiger me dat ze met mij wilde eten. Geen probleem, heb ik gezegd. Ze had de mooiste benen die ik ooit gezien heb. Maar wel de verkeerde vader.” Die vader noemde hij in hetzelfde interview “een gek met beperkte verstandelijke vermogens, een megalomaan en narcist. Ik kan hem niet uitstaan. Een dirigent weet beter hoe hij moet leiden dan hij.”

Nog een opvallende passage gaat over Marlon Brando, de acteur uit onder meer The Godfather. “Hij neukt alles, echt alles. Hij zou zelfs de brievenbus een beurt gegeven hebben.” Volgens Jones deelde Brando het bed met onder meer Richard Pryor en Marvin Gaye.

In het magazine GQ had Jones trouwens ook gezegd dat hij 22 vriendinnen had overal ter wereld, 26 talen praatte, en een behandeling had gevolgd in Zweden waardoor hij tot 110 jaar zou kunnen worden. Denk er vooral het uwe van.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees