Vakantie

Around The World in 80 Dates

Nieuwe reistrend: in elk land op date!

Christophe Sepot is een reiziger pur sang. Hij ondernam drie jaar terug een ongelooflijke tocht die zijn leven helemaal ondersteboven zou gooien: hij ging Around The World in 80 Dates. Christophe Sepot is te gast bij Ben Roelants in En Route op zaterdag avond om 21u10 bij Evenaar Evenaar Telenet 51 Proximus 217 en TV Vlaanderen 13

Het principe leek tegelijk uitdagend en briljant: Christophe zou in elk land dat hij tijdens zijn wereldreis aandeed op date gaan met een vrouw. Op die manier zou hij werk maken van zijn opdracht: Around The World in 80 Dates. En toch bleek dat minder evident dan verwacht. Zo werd Christophe vaker verliefd dan hij zou gedacht hebben. Tot vier maal toe wilde hij zijn nieuw overwonnen zielsverwante niet verlaten. En toch moest hij, tot zijn grote ergernis.

Zijn avontuur maakte dat hij zich ook in minder evidente situaties bevond: in Soedan had hij zo een date met een getrouwde vrouw. Simpelweg omdat het in het moslimland verboden is om met ongehuwde vrouwen op date te gaan. De vrouw droeg een boerka, en haar echtgenoot zat er ook bij. Gezellig!

In Israël besloot Christophe om zowel met een Palestijnse als met een Israêlische vrouw op date te gaan. Zijn conclusie? Allebei hebben de dames uit het conflictgebied hun mooie kanten.

En laat dat nu the bottomline zijn van het verhaal: Christophe leerde dat de mensen overàl ter wereld gastvrij en vriendelijk zijn. Hij leerde ook dat je overal ter wereld een zielsverwant kan vinden. Zijn rondreis is een pleidooi voor het leven geworden. "In het leven is het erg simpel: je kan kiezen voor angst, of je kan kiezen voor liefde. Ik kies liever voor liefde."


Christophe Sepot is te gast bij Ben Roelants in En Route op zaterdag avond om 21u10 bij Evenaar

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S