Weinig interesse voor Winterspelen bij de Belg, niet eens de helft weet waar ze plaatsvinden

Weinig interesse voor Winterspelen bij de Belg, niet eens de helft weet waar ze plaatsvinden

Foto: AFP

Op vraag van het van het BOIC deed onderzoeksbureau IVOX een online onderzoek naar de kennis van de Belgen over de Olymische Winterspelen in Pyeongchang. IVOX gebruikte een representatief staal van 1000 Belgen naar leeftijd, geslacht, taal en opleiding. Er werd gepeild naar de algemene interesse van de Belg in de Winterspelen en naar de interesse in de prestaties van de Belgische atleten. IVOX ging hiervoor te werk met een online bevraging en een Olympische kennisquiz.

Resultaten interesse voor Olympische winterspelen

Ongeveer 1 op 4 is al eens op wintersportvakantie geweest. 7 procent doet het jaarlijks.

Bijna 40 procent weet waar de volgende Winterspelen worden gehouden en 63 procent kijkt uit naar de prestatie van de Belgen. Er zijn wel duidelijke verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië qua kennis. De spelen leven duidelijk meer bij de Vlamingen. Qua interesse in de disciplines is er ook veel verschil te merken. Vlamingen kijken meer uit naar Bobsleeën daar waar Franstaligen meer interesse hebben in skiën en biatlon.

Resultaten Olympische kennisquiz

Op de quiz wordt voorlopig niet denderend gescoord door de Belg: de gemiddelde score bedraagt 4.6 op 10. Vlamingen scoren een klein beetje beter dan Franstaligen (4.9 vs 4.2) en mannen een beetje beter dan vrouwen (4.8 en 4.4).

Hoeveel kent u van de Winterspelen?

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.