Zestiger veroordeeld voor misbruik van zeventien slachtoffers, maar hij vindt dat ze samenzweren tegen hem

Antwerpen / Boechout -

Een 61-jarige man uit Boechout vliegt voor veertien jaar achter de tralies voor het seksueel misbruik op vijftien minderjarige en twee meerderjarige slachtoffers. De feiten strekken zich over een periode van liefst 27 jaar uit. De man werd ook voor tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij heeft het misbruik altijd ontkend.

De zestiger zit sinds april vorig jaar in de gevangenis. De bal was enkele maanden eerder aan het rollen gegaan, nadat hij de partner van een goede vriend plots bij de borsten en het kruis had gegrepen. De vrouw begon zich nadien vragen te stellen bij het feit dat haar stiefdochter de beklaagde al een tijdje meed. Het meisje vertelde dat de zestiger haar ook betast had.

De vrouw diende klacht in en informeerde haar vrienden, die de beklaagde kenden via de hondenschool. Hij was er graag gezien: de kinderen mochten altijd bij hem komen spelen of logeren.

Maar toen het nieuws van haar klacht de ronde deed, kwamen nog meer kinderen naar voren met nare ervaringen. Ze verklaarden dat hij hen betast had aan de borsten of dat hij met zijn hand in hun onderbroek was geweest. Bij sommige slachtoffers was er ook sprake van penetratie. Hij had hun stilzwijgen afgekocht met snoep, cadeautjes en uitstappen.

“Achter die façade van jovialiteit ging een man schuil die er alleen maar op uit was om zijn seksuele lusten te bevredigen”, stelde de rechtbank. Hij had zich niet alleen vergrepen aan kinderen die hij via de hondenschool kende, maar ook aan zijn eigen dochter en de kinderen van zijn kennissen en partners.

De zestiger werd veroordeeld voor het verkrachten van vier kinderen en het aanranden van elf kinderen en twee volwassenen. De man heeft de feiten altijd ontkend en sprak van een samenzwering tegen hem, maar de rechtbank zag geen reden om aan te nemen dat de kinderen werden opgestookt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees