Jonge rappers doen wat alleen The Beatles hen konden voordoen

Jonge rappers doen wat alleen The Beatles hen konden voordoen

Foto: Omar Vega/Invision/AP

Ze bestaan nog maar sinds 2009, maar de hiphoppers van Migos hebben nu al een record van The Beatles geëvenaard. Ze staan op dit moment met 14 nummers op hetzelfde moment in de Amerikaanse hitlijsten en dat deden alleen de Fab Four hen voor.

Een hitmachine: een ander woord bestaat er niet voor Migos. Quavo, Offset en Take-Off zijn rappers vol kapsones en streken, maar rappen kunnen ze als de besten. Dat er live nog werk aan de winkel is, bewezen ze afgelopen zomer op Pukkelpop, maar de platen van het trio worden wel vlotjes beluisterd door het grote publiek.

Noem dat laatste gerust een understatement, want Migos staat op dit moment met maar liefst veertien (14!) nummers op hetzelfde moment in de Billboard Top 100, zeg maar de Amerikaanse Ultratop. Daarmee evenaren ze het record van The Beatles. Dertien van die songs komen van hun eerder dit jaar uitgebrachte plaat Culture II, de andere is een track van Gucci Mane waar ze hun bijdrage op leveren.

Straf voor een band die pas in 2009 ontstond in het Amerikaanse Lawrenceville, Georgia. Helaas gaat het in Vlaanderen niet zo snel voor de rappers. In de Ultratop 50 komt hun naam op dit moment geen enkele keer voor.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees