Volgens politie staat dit incident los van gelijkaardige feiten in Rekkem

Voor tweede dag op rij auto in brand gestoken maar er is volgens politie geen link met eerdere brandstichtingen

De brandende wagen beschadigde ook drie huizen. Foto: rr

Menen -

Voor de tweede dag op rij werd vrijdag in de streek van Menen een wagen in brand gestoken. Het vuur van de Citroën deed ook een Volvo uitbranden en drie huizen raakten beschadigd. Volgens de politie is er echter geen link met de brandstichtingen in Rekkem.

Wat is er gaande in Menen? Al voor de derde keer in twee weken moest de brandweer uitrukken omdat criminelen een wagen in brand staken. Vrijdag zelfs voor de tweede dag op rij. Dit keer in de Kortrijkstraat in Menen. “Normaal sta ik om 6.30 uur op om te gaan werken”, zegt bewoonster Virginie Trapet (40). “Maar nu schrok ik rond 6 uur wakker toen ik ‘boem boem’ hoorde. In de kinderkamer wilde ik de rolluiken optrekken om de straat te kunnen zien, maar ze wilden niet omhoog. Ik ging naar de bureaukamer beneden en zag dat daar al een venster was gesprongen.”

Rook in kamer

Voor het huis van Virginie stond een Citroën C5 in lichterlaaie. Omdat de wagen vlak achter haar Volvo V40 geparkeerd stond, vloog ook die in brand. De vlammen waren zo hevig dat ze metershoog tegen haar woning sloegen.

“In mijn bureau stonden mijn computer en spullen van de kinderen. Ik heb zoveel mogelijk dingen achteraan in huis gelegd. Toen ik de voordeur opendeed om naar buiten te gaan, waren er al te veel vlammen. Ik heb mijn kat genomen en heb ons in veiligheid gebracht aan de achterkant.”

De brandweer deed er ondertussen alles aan om de ravage te beperken. Maar naast de twee auto's liepen nog drie huizen schade op. De woning die Virginie in 2011 kocht, was het ergst getroffen. “Mijn voordeur, de bel, de rolluiken: het is allemaal gesmolten. Er is ook een raam kapot. Mijn bedrijfswagen had ik nog maar sinds juli. Gelukkig waren mijn kinderen niet thuis, want in hun kamer hing rook.”

Toeval

Ook bij een buur smolten de rolluiken door de hitte. Bij een andere buur raakte een garage beschadigd. De eigenaar van de Citroën met Franse nummerplaat was nergens te bespeuren. Virginie vermoedt dat de auto gestolen was, want ze zag dat de sleutels er nog in lagen.

“Het gaat inderdaad weer om een aangestoken brand”, klinkt het bij de politiezone Grensleie. “Maar er is geen link met de twee voorgaande autobranden in Rekkem. Het is eerder toeval dat dit nu net weer gebeurt.”

In Rekkem staken Franse ramkrakers woensdagnacht een BMW X6 in brand in de Murissonstraat. Vorige week was daar ook al een brandende Peugeot 206 gedumpt. “Dat ze de wagens hier achterlaten, is om het onderzoek te bemoeilijken”, zegt de politie. “De dossiers zitten daardoor bij twee landen en twee parketten. Dat werkt vertragend.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio