Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Koud weer: tijd voor soep! Wij testen de ultieme soepbijbel

Kookboek op de rooster

Koud weer: tijd voor soep! Wij testen de ultieme soepbijbel

Wij eten graag soep. Wij vinden soep ook een volwaardig gerecht in een menu. Daarom vinden wij het jammer dat deze vorm van vloeibare kost in veel eethuizen tegenwoordig wordt gedegradeerd tot een ‘amusetje’. De onlangs overleden grote chef Paul Bocuse dacht daar anders over. Zijn groentesoep met truffels, foie gras en Bressekip, ooit gecreëerd voor een diner bij de Franse president Valéry Giscard d’ Estaing, was een van zijn signatuurgerechten.

Heleen Timmermans houdt ook van soep. Zij runt in Hasselt sedert 2005 de populaire soepbar Zuppa, waar, op de tomatensoep na, geen twee dagen na elkaar dezelfde soep wordt geserveerd. Al haar kennis ...

Het beste van Enkel voor abonnees