Vlaams Belang is blij met nieuwe politieke beweging

Malle - Het Vlaams Belang reageert verheugd op de komst van de nieuwe politieke partij onder leiding van Paul Van Ham en Kris Mintjens. Meer nog, VB is bereid met hen in een coalitie te stappen zonder ook maar enige schepenzetel op te eisen.

Woordvoerder Pieter Van Boxel legt uit: “Ook VB wil opnieuw ‘beweging’ in Malle. Dat hebben we al eerder gesteld. We zien in de nieuwe beweging een ideale partner om dat doel te verwezenlijken.”

Hij vervolgt: “Bovendien is een lokale partij is niet gebonden aan het cordon sanitaire. Postjes interesseren ons niet, maar we bieden de nieuwe partij wel onze gedoogsteun aan. Als de nieuwe beweging de burgemeester of enkele schepenen mag leveren, zullen we hen steunen. Een stem voor het VB is dus ook een beetje een stem voor de nieuwe beweging.”

Paul Van Ham repliceert: “We hebben veel positieve reacties gehad. Waaruit blijkt dat heel wat inwoners het met ons eens zijn. Maar het is absoluut niet de bedoeling met VB in zee te gaan. We gaan uit van onze eigen kracht en willen met zoveel mogelijk jonge en bekwame mensen het beleid veranderen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio