Aanleg fietspad langs spoorweg naar Scheldewindeke komt dichterbij

Moortsele-station krijgt nieuwe fietsenstalling

Moortsele-station krijgt nieuwe fietsenstalling

Filip Vermeiren en Christ Meuleman aan de oude fietsenstalling bij Moortsele-station. Die zou vrijdag afgebroken worden maar dat is door de sneeuw uitgesteld. Foto: jvw

Oosterzele / Moortsele -

De NMBS bouwt een nieuwe fietsenstalling op de stationsparking van Moortsele. De aanleg van het langeafstandsfietspad tussen Moortsele en Scheldewindeke komt met rasse schreden dichterbij.

De bestaande fietsenstalling zou vrijdag afgebroken worden maar vanwege de voorspelde sneeuw rukten de arbeiders niet uit. De fietsenstalling zal nog zeker tot maandag blijven staan. Dan gaat ze weg en komt er een nieuwe in de plaats. Die zal achttien plaatsen meer bevatten dan nu het geval is.

“Dit is het vervolgverhaal waarbij eerder al de stations van Balegem en Scheldewindeke een nieuwe fietsenstalling kregen”, vertellen schepen van Mobiliteit Christ Meuleman (CD&V) en voorzitter van de verkeerscommissie Filip Vermeiren (CD&V). “Er is plaats voor 72 fietsen en bromfietsen. Tegen 1 maart zouden de werken klaar moeten zijn.”

De aanleg van het langeafstandsfietspad naast de spoorweg tussen Moortsele en Scheldewindeke schiet goed op. “We zitten nog met één onteigening vast. Het archeologisch onderzoek is binnenkort klaar en we gaan proberen om nog dit jaar Scheldewindeke met Moortsele te verbinden. Die fietsenstalling past heel goed in dit plaatje. We hebben al veel brieven geschreven aan de NMBS, al sinds 2014. We stonden erop dat de nieuwe fietsenstalling er zou staan als het nieuwe fietspad aangelegd wordt. Volgens een eerder afgesproken planning komt deze fietsenstalling een jaartje later dan voorzien”.

Kandidaat voor fietsgemeente

Voor Oosterzele zijn fietsvoorzieningen van groot belang. “We hebben enkele jaren geleden onze kandidatuur gesteld als fietsgemeente. De stallingen staan dan ook in ons fietsplan”, aldus Meuleman en Vermeiren. “We willen de fietsers meer comfort bieden. Door de bouw van de stallingen in Balegem en Scheldewindeke zien we dat er heel wat meer mensen met de fiets naar het station komen. Ook in Balegem-Zuid zien we die trend. Het aantal abonnementen in dat station stijgt maar dat zal vermoedelijk ook wel te maken hebben met de parkeerproblematiek in Zottegem. De NMBS ziet ook wel dat deze lijn opnieuw goed bezet is. Dat vergemakkelijkt het overleg voor investeringen.”

Aan de autoparking van het station van Moortsele verandert niets. “We zijn nog altijd vragende partij om ook die te verbeteren, maar voorlopig is daar geen nieuws over.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio