voetbal3de amateurklasse - Jess De RudderAvanti Stekene

“We zitten in een lastig parket”

Stekene -

Vorige week zag Avanti in de slotminuten een punt wegglippen tegen Wingene. Zondag komt met Dikkelvenne een vergelijkbare tegenstrever op bezoek. “Het zal weer een moeilijke opdracht worden maar we gaan er alles aan doen om de punten in Stekene te houden”, voorspelt Jess De Rudder.

“Dikkelvenne is één van de weinige ploeg die ons in de heenronde weggespeeld hebben, al laat de 2-0 uitslag dat niet echt vermoeden. Tel daarbij dat ze zondag ook nog kans maken om de tweede periode te pakken, dat zal voor hen zeker een bijkomende motivatie zijn. Alles bij elkaar zaten we de voorbije weken in een lastig parket. Het vlot niet meer zoals in de heenronde maar als we blijven werken komen we wel uit die negatieve spiraal. In het begin van de competitie konden we het slot van de wedstrijd vaak nog een punt of een zege forceren en nu lijkt het net andersom. De match van vorige week is daar een perfect voorbeeld van. Na de spijtige owngoal kregen we helemaal op het eind nog een goal binnen. Ik stond toen al in doel na de rode kaart van keeper Federic Samson. Ik weet niet of een echte keeper de bal zou gehad hebben maar ik kon er weinig tegen doen. Het was een ervaring om nog een keer in doel te staan, ik heb dat van mijn tiende tot mijn vijftiende in Hamme ook gedaan maar heb dan gekozen voor de spits.”

“Zondag is de laatste schorsingsdag van Johan De Grave. De depanneurs Federic Samson en Laurens De Baere hebben het goed gedaan. Er valt hen niet te verwijten maar een man als Johan De Grave heeft een pak meer ervaring en dat straalt hij ook uit naar zijn defensie.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio