Brug Damkaai verdwijnt twee weken

Kortrijk -

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv voert tussen 12 en 23 februari werken uit op de Oude Leiearm. Ondieptes worden weggewerkt door het slib onder water te verslepen zodat pleziervaartuigen weer vlot kunnen passeren.

Om het nodige materiaal ter plaatse te krijgen, is het noodzakelijk om het middenstuk van de houten fietsbrug ter hoogte van Damkaai 4-6 (de Kalkovenbrug) weg te nemen. Zo kan een ponton met daarop een kraan vlot passeren en kunnen er ook werken uitgevoerd worden tussen de Kalkovenbrug en de Kasteelbrug. Het brugdeel wordt weggenomen op maandag 12 februari vanaf 7 uur en wordt teruggeplaatst op vrijdag 23 februari. Op het moment dat het brugdeel weggenomen en teruggeplaatst wordt, is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Damkaai.

In de week van 26 februari is ook het kruispunt Vlaskaai-Doornstraat afgesloten voor verkeer door werken aan de borduren van de fietsdoorsteek.

Fietsers die vanuit de Doornstraat het fietspad in de Vlaskaai oprijden, merkten op dat de boordstenen te hoog liggen. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden duren deze werken maximaal vijf dagen.

De firma Lapeire tot slot plaatst in de Mellestraat ter hoogte van de R8 een werfkraan om privéwerken uit te voeren. Daardoor zal de Mellestraat, tussen de R8 en de Steenstraat, onderbroken zijn van 12 tot 16 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio