Grote droom van onverwacht overleden podiumbeest komt uit, en dat heeft hij aan zijn vrienden te danken

Grote droom van onverwacht overleden podiumbeest komt uit, en dat heeft hij aan zijn vrienden te danken

Foto: Jim Bella

Ternat -

De grote droom van Peter ‘Leydt’ Leyder komt uit: twee weken na zijn onverwachte overlijden zal zijn muziek op zijn favoriete radiozender Studio Brussel te horen zijn.

Peter Leyder overleed op 26 januari heel onverwacht nadat hij zijn dochter naar school gebracht had. In zijn wagen werd hij onwel. ‘Leydt’ stond in het Vlaams-Brabantse Ternat en omstreken bekend als een duizendpoot met muziek als grootste passie. Hij werkte voor de AB en Sony, organiseerde evenementen als Midwinter Lombeek - in zijn Sint-Katherina-Lombeek - en zong bij in de streek relatief bekende (cover)bands als 6pack en Pearly Pete. Een podiumbeest was hij, dat met die laatste groep ook eigen nummers schreef en ervan droomde om op Studio Brussel gedraaid te worden.

LEES OOK. Vrienden willen grote droom van onverwacht overleden podiumbeest laten uitkomen

Leyder liet een vrouw, twee dochters en een zoon na. Op zijn afscheidsdienst in cc De Ploter hadden de vrienden van Leydt het over zijn grote droom om ooit op Studio Brussel gespeeld te worden. “Pearly Pete heeft absoluut mooie nummers. Die zouden eigenlijk perfect op Studio Brussel passen”, zei Marianne Geervliet. “Daarom roepen we via Facebook iedereen op om de nummers in de lijst te stemmen.”

De oproep had zaterdag geen succes: Pearly Pete kwam niet binnen in de door luisteraars samengestelde lijst op Studio Brussel. Maar er is wel goed nieuws, zegt Stefaan Robrechts, een goede vriend van de overleden zanger. “Onze oproep geraakte tot bij Studio Brussel. We zijn er dinsdag uitgenodigd in de ochtendshow, waar we over Peter mogen komen vertellen en waar zijn muziek gedraaid zal worden.” Het laatste podium van Leydt wordt er zo één waar heel Vlaanderen van kan genieten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees