Lauren (29) heeft nog nooit seks gehad, maar is wel in verwachting van haar eerste baby

Lauren (29) heeft nog nooit seks gehad, maar is wel in verwachting van haar eerste baby

Themabeeld Foto: Shutterstock

Een 29-jarige vrouw heeft in een openhartig interview getuigd over haar leven zonder seks. Ze vertelt openlijk over hoe ze het idee om een leven lang geen seks te hebben best oké vindt en hoe ze - tegen alle verwachtingen in - zwanger is geraakt van haar eerste kind.

Lauren groeide op in Canada, in een diepreligieuze gemeenschap in de provincie Manitoban. “Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een beetje anders was”, vertelt ze in een interview met Vice. “Ik ben geboren met hypopituïtarisme, wat betekent dat mijn hypofyse zich niet naar behoren heeft kunnen ontwikkelen. Daardoor stuurt die niet de juiste hormonale boodschappen naar de andere klieren in mijn lichaam, zoals mijn adrenalineklier of mijn eierstokken.”

“Door het hypopituïtarisme ben ik erg laat in de puberteit beland. Ik zou er zelfs zonder bijkomend oestrogeen helemaal niet in beland zijn. Ik ben daarmee begonnen louter omdat er met mij gelachen werd: vooraan bleef ik helemaal plat, terwijl iedereen rondom mij borsten begon te krijgen. Dat was echt jammer, want zo werd ik gepusht om iets te doen waar ik eigenlijk niet klaar voor was.”

Het pesten hield pas op toen Lauren er begon uit te zien als alle andere meisjes en naar het hogere middelbaar ging. “Ik ging van een school met amper 100 leerlingen naar een met 1.500 leerlingen. Het was makkelijk om me te verstoppen en me in een andere groep te mengen.”

Maagd

“Het moeilijkst was zwanger geraken. Mijn endocrinoloog zei in het begin dat het nooit zou lukken, dat ik een eiceldonor moest zoeken en duizenden dollars aan IVF moest uitgeven. Ik voelde me echt afgewimpeld. Maar hij verwees me toch door naar een vruchtbaarheidskliniek. Ik heb een jaar op de wachtlijst gestaan en dacht dat het nooit zou gebeuren, maar kreeg uiteindelijk toch een afspraak vast met een vruchtbaarheidsexpert. Toen veranderde alles.”

(lees verder onder de foto)

Lauren (29) heeft nog nooit seks gehad, maar is wel in verwachting van haar eerste baby
Themabeeld Foto: Shutterstock

Lauren vond een spermadonor en raakte zwanger. In juni verwacht ze haar eerste kindje en wordt ze alleenstaande mama. “Dit is mijn middenvinger naar alle mensen die vonden dat ik niet zwanger mocht worden omdat ik nog niet getrouwd ben. Ik word geen mama om religieuze redenen. Integendeel. Als je mij zegt dat ik iets niet mag, doe ik het toch.”

Omdat ze vrijgezel en maagd is, heeft Lauren af en toe wel het gevoel dat ze iets mist in haar leven. Al gaat dat gevoel telkens snel weer over. “Sinds ik zwanger ben zijn er wel momenten geweest waarop ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om iemand te hebben om bijvoorbeeld mee uit te gaan of seks mee te hebben. Soms denk ik eraan om eens een onenightstand te hebben, maar die gedachte gaat heel snel weer weg. Dan realiseer ik me dat ik mezelf niet ben.”

Daten

In het verleden heeft Lauren wel een paar keer geprobeerd te daten, maar dat draaide nooit op meer uit. Dat ze op een alternatieve manier zwanger is kunnen worden en daardoor niet meer geforceerd op zoek moet gaan naar een geschikte man, vindt ze handig meegenomen. “Mensen zeggen de verschrikkelijkste dingen. Ik weet nog dat ik nog maar net een online datingprofiel had aangemaakt, en iemand me vroeg ‘Wil je op mijn gezicht komen zitten?’ Ten eerste: zou zo’n zin echt bij iemand werken? En ten tweede: nee, bedankt.”

Met niemand moeten rekening houden is veel gemakkelijker, vindt Lauren. “Ik ben al wel gekust geweest, maar dat was erg gênant. Het is niet meteen iets wat ik wil herbeleven. Ook masturberen heb ik geprobeerd, maar ik vond het niet echt leuk. Ik heb het nooit meer opnieuw gedaan.”

Of er iets is wat niet-maagden van Lauren kunnen leren? “Ik denk dat het er gewoon om gaat jezelf te leren kennen. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je je voelt bij je keuzes. Ik weet waar ik me goed bij voel, ik weet wat ik wil. Het klinkt cliché om te zeggen dat je de tijd moet nemen om van jezelf te houen, maar het is echt het beste wat je kan doen. Eens je weet wie je bent, wat maakt het dan nog uit wat anderen over je denken?”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees