School ontslaat lerares nadat ze haar trouwfoto’s op Facebook zien

School ontslaat lerares nadat ze haar trouwfoto’s op Facebook zien

Foto: NBC Miami

In het Amerikaanse Miami is opschudding ontstaan over het ontslag van een lerares. De vrouw was onlangs getrouwd met haar vriendin en had foto’s van het huwelijk op Facebook geplaatst. Dat was niet naar de zin van de streng katholieke school waarop ze werkte.

Jocelyn Morffi, een leerkracht in de eerste graad van de Saint Peters and Paul Catholic School in Miami, beweert dat ze ontslagen is omdat ze lesbisch is. “In hun ogen ben ik niet het juiste type Katholiek omwille van de keuze van mijn partner”, schreef ze in een Instagrampost vergezeld van de hashtag #GuiltyOfLove, of ‘schuldig aan liefde’.

Heel wat ouders waren niet opgezet met de beslissing en protesteerden vrijdag aan de schoolpoort. Voor hen is het duidelijk. “We voelen ons bedrogen”, zegt een verontwaardigde ouder. “Ze was de beste leerkracht die je kon wensen en onze kinderen, iedereen, elke ouder: iedereen hield van haar. Veel ouders zeggen dat ze hun kind van school willen halen als ze niet terug mag komen.”

Katholieke kerk

Enkele ouders deelden ook de brief waarmee ze op de hoogte werden gebracht van het ontslag van Morffi. Daarin is geen sprake van haar huwelijk of homoseksualiteit. “Vandaag hebben we een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing gemaakt over mevrouw Jocelyn Morffy, onze lerares uit de eerste graad”, staat er te lezen. “Ze zal niet langer lesgeven op deze school. Weet dat de opvoeding van jullie kind(eren) voor ons van het grootste belang is en dat de komende dagen en weken hun dagelijkse schoolroutine niet zal onderbroken worden. Mevr. Morffi’s vervanging zal snel gekozen worden.”

De school heeft intussen ook gereageerd op de commotie. Volgens een woordvoerder is Morffi ontslagen omdat ze zich niet aan haar contract gehouden heeft. “Als een leerkracht in een katholieke school een contract tekent, wordt er verwacht de regels, procedures, lesmethodes en tradities van de katholieke kerk te respecteren en te eren”, klinkt het.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees