Nieuwe brug eindelijk open... maar stadsbestuur weet van niets

Nieuwe brug eindelijk open... maar stadsbestuur weet van niets

Minister Ben Weyts huldigde de nieuwe Kruispoortbrug afgelopen weekend in. Grote afwezige: het stadsbestuur. “We waren niet uitgenodigd.”

Brugge -

Afgelopen weekend is de nieuwe Kruispoortbrug officieel in gebruik genomen. Opmerkelijk: daarbij was niemand aanwezig van het Brugse stadsbestuur. “Stijlloos en lomp”, klinkt het bij N-VA. “We waren niet uitgenodigd”, zegt burgemeester Landuyt.

Brugge heeft weer een Kruispoortbrug I. Met een druk op de knop opende Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) de nieuwe, tijdelijke brug voor het wegverkeer. Die kwam er bijna vijfhonderd dagen na het uitvallen van Kruispoortbrug I. Sindsdien werd het staduitwaartse wegverkeer omgeleid via de Gentpoortbrug en de Dampoortbrug.

“Lang genoeg gewacht”

“De Bruggelingen hebben hier lang genoeg op gewacht”, zegt Weyts. “Op deze manier moet het verkeer in Brugge niet blijven wachten tot de definitieve brug er ligt. Deze tijdelijke brug maakt het verkeer nu vlotter en veiliger voor alle gebruikers van de weg en de waterweg.”

Opvallend genoeg waren bij de opening van de brug geen vertegenwoordigers van het Brugse stadsbestuur van de partij, hoewel die nochtans lang genoeg op de komst van de nieuwe brug hadden aangedrongen. “Wat een gebrek aan stijl, eigenlijk is dit gewoon lomp”, reageerde Weyts’ partijgenoot en lijsttrekker in Brugge Pol Van Den Driessche via de sociale media. Maar de afwezigheid blijkt geen protest tegen het lange uitblijven van de vervangbrug. “We waren niet uitgenodigd, blijkbaar was alleen N-VA op de hoogte”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A), die het dus op een misverstand houdt. “Maar het voornaamste is dat de brug open is.”

Werken aan andere bruggen

In de marge maakte Weyts nog bekend dat waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg de komende maanden ook nog op andere locaties in Brugge aan de bruggen zal laten sleutelen. Zo staan de komende maanden grondige renovaties van Dampoortbrug I en de Conzettbrug op het programma. Eind dit jaar starten ook de renovatiewerken aan de Canadabrug en de vernieuwing van de twee naastgelegen fietsers- en voetgangersbruggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees