Opvallende vacature: rolstoelgebruiker David (25) zoekt hulp om voor het eerst ‘alleen’ op reis te gaan

Opvallende vacature: rolstoelgebruiker David (25) zoekt hulp om voor het eerst ‘alleen’ op reis te gaan

David staat al te popelen om naar Spanje te trekken. Foto: djr

Kortrijk -

David Marinelli (25) uit Kortrijk reisde al bijna heel Europa af. Dankzij zijn ouders, want door zijn beperking is reizen geen sinecure. Nu wil hij voor het eerst alleen het vliegtuig op en daarvoor zoekt hij nu een zorgzame reisgezel.

Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Slovenië, Tsjechië en vanzelfsprekend Italië, het geboorteland van zijn vader. Er zijn weinig hoekjes in Europa die voor Kortrijkzaan David Marinelli (25) nog geheimen herbergen.

Opmerkelijk dat de jongeman zo'n globetrotter is. Bij zijn geboorte had hij een gebrek aan zuurstof, waardoor hij een hogere spanning heeft in al zijn ledematen. Daardoor zit hij al zijn hele leven aan een rolstoel gekluisterd zit. Dat belette hem niet om de wijde wereld in te trekken, weliswaar altijd met zijn ouders. “Daarvoor ben ik hen heel dankbaar”, vertelt David. “Door mijn beperking ben ik – cru gezegd – eigenlijk een extra obstakel. In zekere zin moeten ze altijd rekening houden met mij.”

Grenzen verleggen

Niet alles ligt dan ook vlak of is makkelijk toegankelijk. Dat belet hem niet om zijn grenzen te verleggen. Afscheidsmatch van idool Totti in het stadion van AS Roma? David was erbij. Speleoloogje spelen in Sloveense grotten? Fenomenale uitdaging, maar David deed het. Een zandstorm in Sardinië? David trotseerde die.

Telkens met hulp van zijn vader en moeder. En daar wil hij nu voor het eerst verandering in brengen. “Sinds ik twee jaar geleden alleen ging wonen, ontstond de droom om er alleen op uit te trekken”, geeft de avonturier aan. “Niet omdat ik mijn ouders wil lozen, ik wil gewoon de uitdaging aangaan om alles zelf te organiseren en te vervolmaken. Alleen de uitdaging aangaan, zeg maar.”

Roofvogels in Spanje

‘Alleen’, dat is echter relatief voor David. Door zijn beperking moet hij op heel wat details letten. Zich met de tillift naar het toilet verplaatsen of zorgen voor vervoer, bijvoorbeeld. Daarvoor is hij nu op zoek naar een reisgenoot. Hij lanceerde daarvoor een vacature. “Een unieke job waarbij je een reis op maat krijgt”, glimlacht de globetrotter. “De reis is helemaal betaald, verblijf en vliegtuig incluis.”

Waarheen trekt het vliegtuig? Van 5 tot 15 maart wil David naar Spanje reizen. Zijn fascinatie voor natuur en cultuur en het feit dat hij er nog nooit geweest is, maken van het zuiderse land een droombestemming. “Als liefhebber van roofvogels is Extremadura dé streek bij uitstek. Plus, Salamanca ligt er vlakbij en laat dat nu een van de mooiste steden van Spanje zijn”, legt David uit.

“Dat zou ik uiteraard het liefst doen met een leeftijdsgenoot die dezelfde interesses deelt en die wat ervaring heeft in de zorgsector”, weet David. Hij is alvast geen onaangename reisgezel. “Ik ben misschien niet zo assertief, maar ben wel heel enthousiast, joviaal en sociaal.”

INFO

Solliciteren? Dat kan via https://www.randstad.be. Andere contactinformatie: medical_gent@randstad.be of 09-244 78 92.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees