Wout van Aert slaat weinig over in Vlaams voorjaar: wegprogramma is goed gevuld

Wout van Aert slaat weinig over in Vlaams voorjaar: wegprogramma is goed gevuld

Het veldritseizoen zit erop: nu is het tijd voor de weg Foto: photonews

Dat heet dan decompressie. Een week nadat hij op grandioze wijze de wereldtitel had gepakt, zette Wout van Aert zijn slechtste veldritweekend in maanden neer. Achtste in Lille, zesde in Hoogstraten. Maar zijn goed humeur kon dit niet vergallen. Zijn gedachten zitten al bij de Omloop Het Nieuwsblad en de rest van het Vlaamse voorjaar. “Dit weekend zat nog in de weg, maar ik ben blij dat ik mij vanaf nu nog maar op één ding moet richten: het voorjaar.”

Nu het veldritseizoen erop zit voor Wout van Aert, kan hij zich voluit toeleggen op de weg. Afgelopen weekend maakte hij zijn wegprogramma bekend. Wat opvalt: het is goed gevuld.

De Record Bank E3 Harelbeke en de Scheldeprijs zijn de voornaamste wedstrijden die niet op zijn programma staan. Hier kan u Van Aert wel aan het werk zien:

Omloop Het Nieuwsblad, Nokere Koerse, GP Denain, De Driedaagse De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

LEES OOK: Dit was de turbulente veldritwinter van Wout van Aert: van vele teleurstellingen tot ultiem hoogtepunt

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.