voetbal3de amateurklasse A

Dikkelvenne pakt tweede periode

Dikkelvenne pakt tweede periode

Stekene - Dikkelvenne: Joël De Smet probeert bezoeker Cedric Betremieux, die er 0-2 van maakte, af te stoppen. Foto: Erik Westerlinck

Stekene / Dikkelvenne / Gavere -

Zelf winnen bij Avanti en hopen dat Menen punten zou verliezen in Wingene waren de voorwaarden om de tweede periode te pakken. Dikkelvenne liet Avanti geen kans en toen de 2-0 in Wingene bekendraakte, barste het feestje los.

De bezoekers zetten Avanti van bij de start vast op de eigen helft. Schoten van Jabar Zada, Clinkemaille en tweemaal Betremieux werden door de Baere onschadelijk gemaakt. Net voor het halfuur verkeek de Stekense goalie zich op een verre vrijschop van Van Eecke. Toen Betremieux kort daarna een heerlijke assist van Clinckemaille in één tijd in doel joeg, leek de buit binnen want de plaatselijke spitsen hadden nog geen bal gezien.

Na rust kwamen Mennes en Iddi in de ploeg en plots veranderde het spelbeeld. Een vallende bal van Franssens ging maar net over de kruising. Avanti claimde een penalty voor fout op Van Hecke maar kreeg die nadien na handspel van Delaruelle. Thuy maakte de aansluitingstreffer en Dikkelvenne was even van slag. Betremieux was iets te egoïstisch om de match te beslissen maar toen een knal Van Clinckemaille via de vingertoppen van De Baere in de verste hoek verdween, was de buit binnen. De pas ingevallen Van Goethem kreeg een unieke kopkans maar De Boel ranselde de bal nog uit doel.

SCHEIDSRECHTER: MesanovicDOELPUNTEN: 29’ Van Eecke 0-1, 34’ Betremieux 0-2, 62’ Thuy (str.) 1-2, 73’ Clinckemaille 1-3STEKENE: De Baere, Mag'Kavula, De smet, Koppen, Klippelaar (50’ Mennes), De Wilde (50’ Iddi), Franssens, De Rudder (84’ Van Goethem), Thuy, Van Hecke en De PauDIKKELVENNE: De Boel, Euvrard, Pollet (64’ Desmet), Delaruelle, Neve, Clinckemaille, Van Eecke, Jabar Zada, Betremieux (87’ Van Damme), Belmans en Martens (66’ Kesteloot)GELE KAART: 62’ Van Hecke

INFO

Avanti Stekene1

SC Dikkelvenne3

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio