Vriendin van Seppe Smits geeft critici lik op stuk: “Heel kort door de bocht, vinden jullie dat nu zelf niet?”

Vooraf hoopte hij op een medaille, maar Seppe Smits eindigde zondag tiende op de slopestyle. Alsnog een prachtige prestatie volgens onze man ter plekke, maar daar was niet iedereen het mee eens. De vriendin van Smits trekt nu ten strijde tegen de kritiek.

Lees ook (N+):De wereldkampioen die 10e wordt op Winterspelen… en toch was medailledroom van Seppe Smits geen boerenbedrog

Kaat De Malsche gaf op Facebook haar ongezouten mening. “Mijn mama heeft mij altijd geleerd dat ik beter mijn mond hield als ik niets zinnig te vertellen had. Aan alle journalisten, aan alle HLN-commentatoren en aan Jan Modaal dat zich over-night heeft ontpopt tot slopestyle connaisseur: Seppe heeft - voor het geval u het zelf zou gemist hebben - echt een bom van een prestatie neergezet”, klinkt het scherp.

Vooral de snelle ommezwaai in de vele commentaren zit De Malsche dwars. “Van ’onze enige kans op een medaille’ naar ’een medaille zat er nooit in’ is wel heel kort door de bocht, vinden jullie dat nu zelf niet? De vermoeidheid na één van de mooiste weekends van mijn leven in combinatie met het lezen van alle positieve én negatieve reacties maken mij misschien emotioneler dan nodig, maar het relativeren van dit media-circus staat vandaag helaas niet in mijn agenda.”

Ook De Malsche baalt dat er niet meer inzat, maar is wel gewoon apetrots. En dat zou iedereen moeten zijn, vindt ze. “Olympisch eremetaal zou de kers op veel van onze taartjes geweest zijn. Maar als we nu allemaal van in het begin even down-to-earth zouden geweest zijn als Seppe, zouden we nu ook even tevreden geweest zijn als hij met zijn resultaat. Cheers, lieve Seppe, I couldn’t be more proud!!”

Lees ook:Belgische medaillehoop krijgt stevige knauw: geen podium voor Seppe Smits en Bart Swings op Winterspelen

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.