Polen riskeren dertig maanden cel voor plantages

Polen riskeren dertig maanden cel voor plantages

Archiefbeeld. Foto: BELGA

Arendonk / Kontich -

Het Openbaar Ministerie vorderde dertig maanden cel voor twee Polen die betrokken waren bij het onderhoud van cannabisplantages in Arendonk en in Kontich. De speurders ontdekten op 26 augustus 2015 tijdens een onderzoek naar leegstand in een hal op de Hoge Mauw in Arendonk een plantage met 907 cannabisplanten.

De Pool Seweryn O. (39) was aanwezig in de hal en werd in de boeien geslagen. “Hij verklaarde dat hij werd benaderd door de huurder van de hal om voor ‘bloemen’ te zorgen. Hij moest de cannabisplanten water geven en zou er 2.500 euro per maand krijgen”, zei openbare aanklager Wim Smets op de rechtbank in Turnhout. In hetzelfde dossier kwam op 27 augustus 2015 aan Kontichhof in Kontich een plantage met 355 planten aan het licht. Daar moest de Pool Przemyslaw K. zorgen voor de plantage. De twee beklaagden riskeren elk dertig maanden cel. Het parket berekende het vermogensvoordeel van de plantages op 833.980 euro.

“Mijn cliënt is door de slechte economische situatie zijn land ontvlucht en wilde op een gemakkelijke manier geld verdienen. Hij was enkel in Arendonk actief”, pleitte meester Freddy Mols, de raadsman van O. Hij vroeg om de straf te beperken tot het minimum of tot een straf met uitstel. Ook de advocate van K. vroeg een straf met uitstel. Vonnis op 12 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio