Deze gemeente wil gezien worden tijdens Ronde van Vlaanderen, maar of ze zelf iets zal zien?

Deze gemeente wil gezien worden tijdens Ronde van Vlaanderen, maar of ze zelf iets zal zien?

Schepen De Loor hoopt dat de toeschouwers van de Ronde van Vlaanderen een broodzak met een speciale Kleine-Flandrien op hun hoofd zetten. Foto: dvp

Zottegem -

Wie op 1 april 2018 langs het parcours van de Ronde Van Vlaanderen in Zottegem zal staan, maakt grote kans weinig te zien van het wielerspektakel. Niet door de massa volk, wel door… broodzakken.

Een broodzak op je hoofd zetten tijdens doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Zottegem. Met die opmerkelijke actie hoopt schepen van Citymarketing Kurt De Loor (SP.A) in alle Vlaamse huiskamers in beeld komt. “Vanaf 12 maart zullen verschillende Zottegems bakkers hun groot brood verpakken in een speciale Kleine Flandrien-broodzak. De Kleine Flandrien is onze mascotte die iedereen warm moet maken voor de koers. We dagen iedereen uit om de zak tijdens de doortocht op zijn hoofd te zetten of er de ogen uit te knippen en zo de koers te bekijken. Zo verschijnt onze stad op een creatieve en speelse manier wel in beeld tijdens de uitzending.”

Groot scherm

Op zondag 1 april zijn er in Zottegem heel wat activiteiten. Zo wordt de markt omgetoverd tot een rondedorp, met ’s ochtends een ontbijt en verschillende optredens in de loop van de dag. Ook de doortocht van de ronde op de markt zal er uiteraard met veel aandacht bekeken worden. De rest van de koers kan je volgen op groot scherm. Ook in Godveerdegem en in Velzeke zijn er heel wat activiteiten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees