voetbal2de amateurklasseKRC Gent - FC Gullegem - Mackim Joos baalt na alweer nieuwe nederlaag van de Ratjes

“Trappelen ter plaatse”

“Trappelen ter plaatse”

RC Gent - Gullegem: Mackim Joos houdt bezoeker Nagim Amini goed in de gaten. Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Het wordt een kwalijke traditie tijdens dit seizoen: KRC Gent leed zondag een onnodige thuisnederlaag tegen een niet eens zo indrukwekkend Gullegem. Vooral voor rust gooiden de Ratjes gewoon de punten te grabbel. Dat brak uiteindelijk zuur op.

De eerste 45 minuten van KRC Gent waren niet bepaald geschikt voor de meerwaardezoeker. Ook aanvoerder Mackim Joos blijft het antwoord schuldig wanneer er gevraagd wordt naar een verklaring voor dat chronische gebrek aan geestdrift en dadendrang.

Is deze nederlaag een zoveelste episode in jullie tegenvallend seizoen?

“Inderdaad, dergelijke nederlagen vormen de rode draad. We maken vooral te veel individuele fouten, die keihard worden afgestraft. Die twee treffers volgden ook snel op elkaar en daarna duurde het toch even vooraleer we konden reageren.”

Gaan de kopjes niet te snel naar beneden bij jullie?

“Absoluut, maar ook in de beginfase konden we amper kansen versieren. We kwamen voor rust nooit in ons spel. Tijdens de pauze kregen we dan de kans om even de koppen bij elkaar te steken, daardoor hadden we in de tweede helft toch een reactie in huis. Maar het is zonde dat we er niet meer in slaagden om de gelijkmaker te scoren.”

Zo wordt het nog een lang seizoen voor KRC Gent?

“Er resten ons nog tien wedstrijden. We willen nog zo veel mogelijk punten sprokkelen. Volgend weekend wacht ons het duel met Sparta Petegem. Daar kunnen we sowieso vrank en vrij voetballen. We bewezen eerder al dat we tegen topteams altijd iets meer kunnen. Maar deze nederlaag is natuurlijk een gemiste kans. Zo blijven we ter plaatse trappelen.”

Is dit teleurstellend seizoen ook de reden voor je vertrek?

“Mandel is vooral razend ambitieus en zij konden me dan ook overtuigen. Het gaat om een mix van meerdere factoren: ik vind er ook veel jongens terug die ik ken van onder meer e jeugd van Club Brugge. Met enkele zat ik zelfs op school. Bovendien kan ik er toch wat dichter bij huis voetballen. Al heb ik het gedurende vijf jaar altijd uitstekend naar mijn zin gehad bij Racing Gent.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio