Erjon mag rest van zijn celstraf in ons land uitzitten

Albanese moordenaar leidde in ons land jarenlang een dubbelleven, tot hij tegen de lamp liep

Albanese moordenaar leidde in ons land jarenlang een dubbelleven, tot hij tegen de lamp liep

Erjon S. (39) mag zijn gevangenisstraf uitzitten in ons land. Foto: rr

Geluwe / Wervik -

Meer dan twee jaar nadat de moordenaar met een dubbelleven – Erjon S. (39) uit Geluwe – aan Italië werd overgeleverd, is hij weer in ons land. De man landde vorige week en zit sindsdien in de gevangenis van Sint-Gillis. Zijn vrouw blijft hem steunen.

Erjon S., de Albanese moordenaar met het getatoeëerde traantje op zijn wang, is terug in ons land. Hij werd in Italië bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de gruwelijke moord op een prostituee. Maar in plaats van in een Italiaanse gevangenis leefde hij jarenlang in Geluwe. Hij stichtte er zelfs een gezin met een vrouw en drie kinderen. Geen van hen wist van zijn duistere geheim.

Vrouw liet hem nooit vallen

Toen de moordenaar in 2015 in ons land gevat werd, vroeg Italië zijn uitlevering. De voorwaarde: als hij zijn effectieve straf kreeg, zou hij mogen terugkeren. Zijn straf werd in Italië uiteindelijk herleid tot een gevangenisstraf van 17 jaar. Twee jaar na zijn uitlevering is hij opnieuw in ons land. Hij landde vorige week op de luchthaven van Zaventem en werd meteen naar een cel in de gevangenis van Sint-Gillis overgebracht. Daar zal hij nu de rest van zijn straf uitzitten. Een hele opluchting voor zijn vrouw, die hem nooit liet vallen. Zij ging hem dan ook al bezoeken in Sint-Gillis. “We zijn blij dat we de terugkeergarantie indertijd konden bekomen,” zegt zijn advocaat Jan Leysen. “Het gezin kan nu eindelijk herenigd worden in België.”

De zaak deed in augustus 2015 heel wat stof opwaaien in ons land. De politie viel toen binnen in de woning van Erjon S. in Geluwe. De man woonde er sinds 2006 samen met zijn gezin. Zijn vrouw wuifde hem die maandagmorgen nog uit toen de metser naar zijn werk vertrok. Maar even verderop in de straat werd hij door het FAST-team van de politie klemgereden en opgepakt. Een hele schok in het rustige dorp, waar de man als een liefdevolle echtgenoot bekend stond. Zelfs zijn vrouw en drie kinderen geloofden hun oren niet toen ze hoorden waarvoor de man precies gezocht werd.

Prostituee vermoord

De feiten zijn alleszins niet min. In februari 2000 vond de Italiaanse politie in Mortizza het lichaam van de 20-jarige Betty Ramirez, een prostituee. Ze lag langs de Po begraven. De bende van S. had haar ontvoerd, dagenlang gemarteld en uiteindelijk gewurgd. Daarmee wilde hij andere pooiers tonen dat zijn bende niet opgezet was met anderen op hun “grondgebied”. De politie kon de drie Albanezen identificeren, maar nog voor ze gevat konden worden waren de vogels al gaan vliegen.

Erjon S. vluchtte naar ons land. Met een valse naam en geboortedatum vroeg hij in 2000 asiel aan. In 2006 ging hij uiteindelijk in Geluwe wonen. Negen jaar lang kon hij ook daar zijn geheim voor zichzelf houden. Zijn echte familienaam kreeg zelfs zijn vrouw nooit te horen. De man stond in het dorp gekend als een vriendelijke, maar schuchtere familieman. Een schril contrast met de feiten waarvoor hij veroordeeld werd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees