VIDEO. Stijn (40) is stilaan internetfenomeen dankzij filmpjes met een onnozele filter

VIDEO. Stijn (40) is stilaan internetfenomeen dankzij filmpjes met een onnozele filter

Stijn Van Keer maakt furore op internet met filmpjes waarover een filter wordt ‘gegooid’. Foto: rr

Waregem / Desselgem -

Filmpjes waarbij Desselgemnaar Stijn Van Keer (40) een verhaaltje vertelt en een gekke filter op zijn hoofd zet, gaan viraal.

Hij wou gewoon een grappig filmpje sturen naar twee vrienden, maar ondertussen is Stijn Van Keer (40) uit Desselgem bij het West-Vlaamse Waregem een waar fenomeen. Eén filmpje werd al 1.600 keer gedeeld en meer dan honderdduizend keer bekeken. In enkele dagen tijd kreeg hij 1.500 vriendschapsverzoeken op Facebook en was hij te zien op tal van populaire pagina's, zoals die van Kamping Kitsch. “Compleet geflipt”, zegt de Desselgemse ondernemer. “Met enkele vrienden converseren we vaak via filmpjes waarover we een filter gooien. Zo krijgen we een grote mond, gigantische ogen én een grappig accent.”

Reclamebureaus

Zo grappig dat de vrienden van Van Keer een van de filmpjes op het wereldwijde web gooiden. “Dat gebeurde vorige week zondag en sindsdien regent het reacties”, zegt Van Keer. “Ik krijg aanvragen van bedrijven, mensen en reclamebureaus. Iedereen wil dat ik filmpjes voor hen maak. Als ik wil, kan ik er bakken geld mee verdienen, maar dat is niet de bedoeling.”

Afgelopen weekend liep het volledig uit de hand. “Ik zat zondagavond op restaurant toen plots werd aangesproken door een medewerkster van de zaak. Ze vroeg me of ik de man van de filmpjes was en prompt stonden er enkele mensen rond me die een selfie met mij wilden. Ik vond het wel wat gênant om herkend te worden, want in die filmpjes is mijn hoofd volledig vervormd”, lacht Van Keer.

Rustig blijven

Van Keer blijft echter heel rustig onder al die aandacht. “Ik vind het vooral zeer grappig en ben blij dat ik mensen aan het lachen kan brengen”, zegt Van Keer. Net daarom is hij niet meteen van plan om te stoppen met het maken van de filmpjes. “Ik zal af en toe zo'n filmpjes blijven maken, omdat het plezant is. Maar ik heb niet meteen ambities om de nieuwe stem van de Gamma-spotjes te worden.”

De jonge vader probeert uit de hele heisa ook lessen te trekken. “Ik vind dit het ideale bewijs van hoe sociale media werken en geef dat ook door aan mijn kinderen. Een beter bewijs van de impact van pakweg Facebook kan je niet hebben. Het is bizar hoe snel het kan gaan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees