Swingers aller landen, verenigt u: aan de kust bent u welkom voor een ‘orgie met drie’

Swingers aller landen, verenigt u: aan de kust bent u welkom voor een ‘orgie met drie’

Foto: rr

Nieuwpoort / De Panne / Koksijde -

Dat de toeristische diensten van Koksijde, Nieuwpoort en De Panne voor Valentijn een triootje organiseerde, daar keek geen enkele Nederlandstalige van op. Een trio is in het Nederlands immers ook gewoon iets in drievoud. En dat is ook zo: de diensten organiseren een week lang samen allerlei romantische activiteiten in het kader van Valentijn. Die samenwerking is nieuw en kreeg veel lof. Op het Franstalige gedeelte van de officiële website was er echter sprake van een ‘partouze à trois’. En dat is in het Nederlands niet meer of niet minder dan ‘een orgie met drie’. Al snel werd duidelijk dat het om een overhaaste vertaling ging.

Een vluggertje, zeg maar. Volgens schepen van Toerisme Dorine Geersens van Koksijde zou de website vandaag aangepast moeten zijn en zou de ‘partouze’ ook in het Frans een ‘zedig’ triootje worden. De eventmanager van de gemeente Koksijde, Peter Bruneel, weet niet juist waar de fout gebeurde. “Maar eigenlijk liggen we er niet wakker van. Integendeel, we kunnen er eens hartelijk om lachen. We beseffen zelfs dat dit ons onbetaalbare reclame oplevert.” 

En met een kwinkslag: “We wilden de Franstaligen eens goed wakker maken voor onze evenementen en dat is helemaal gelukt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio