Voetballen met een buikje? Deze Belgische topclub ziet er geen graten in

Luc Lapierre en Daniël Bruggeman, de jongste en oudste van de ploeg, genieten van de training met FCB Senioren. Foto: ddj

Brugge -

Gisteren blies de selectie van Club Brugge verzamelen op Jan Breydel. Al ging het niet meteen om de sterren van blauw-zwart, wel spelers die perfect hun vader zouden kunnen zijn. “We willen met onze seniorenploeg op alle toernooien aantreden.”

Een kleine twintig man sterk waren ze, de grijsaards die zich gisteren kwamen aanmelden voor de eerste training van de seniorenploeg van Club Brugge. Zij trainen voortaan elke maandag op de terreinen van sportcomplex De Koude Keuken, en willen de eer van blauw zwart straks gaan verdedigen op toernooien voor heren van gezegende leeftijd. Er is maar één voorwaarde: spelers moeten ouder zijn dan 55 jaar.

Geen mirakels

Coach Ivan Pattyn (62) legde er gisteren meteen de pees op, maar hij moet geen mirakels verwachten. “We willen niet alleen de beste spelers selecteren”, zegt hij. “Ons hoofddoel is om ouderen naar buiten te lokken en hen een leuke tijd te bezorgen. Iedereen die meetraint en zich beschikbaar stelt, mag later met de ploeg deelnemen aan wedstrijden.”

Al wil dat niet zeggen dat de oudjes het plein opdraven om zomaar wat te lanterfanten. Daniël Bruggeman (69), de ouderdomsdeken van de ploeg, is fier het blauw-zwarte shirt te mogen aantrekken. “Ook op onze leeftijd voetballen we nog met het mes tussen de tanden”, zegt hij. “Al gaat No Sweat No Glory niet echt op voor ons, want we spelen wandelvoetbal. Lopen zit er dus niet in (lacht).”

Te jong

Het voetbal op zich is eigenlijk ondergeschikt. “Voor velen onder ons is de training een ideale gelegenheid om nog eens buiten te komen en nieuwe mensen te leren kennen”, gaat Daniël verder. “ Zo zijn we ook in beweging, en dat houdt ons gezond.”

De benjamin van de bende, Luc Lapierre (52), is eigenlijk te jong voor de ploeg. “Ik zit vol ongeduld in de wachtkamer tot ik binnen drie jaar officieel mag aantreden op toernooien”, lacht hij.

“Bij een andere ploeg kregen we weleens de opmerking waarom er zo veel ‘jonge gasten’ meededen”, zegt de vijftiger. “Sindsdien geldt een leeftijdsgrens en mag ik alleen meetrainen.”

Drie vliegen in één klap

Luc popelt naar eigen zeggen van ongeduld om weer te mogen meedoen aan de toernooien. “Dat is het leukste, want het zijn drie vliegen in één klap: sporten, teambuilding en nieuwe mensen leren kennen.”

Straks speelt de ploeg voor het eerst Europees. “In mei trekken we naar Eindhoven om op het hoofdveld van PSV in het Philips Stadion te spelen.” De ambitie? “Als we onze tegenstanders niet binnen de reguliere speeltijd kunnen kloppen, doen we nog eens extra ons best tijdens de derde time”, knipoogt Luc.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees