Opmerkelijk geval van verkeersagressie voor rechter: na klap verliest man oog

Ronse / Oudenaarde -

Een zwaar geval van verkeersagressie op 17 december 2015 aan het Stationsplein in Oudenaarde. I.S. (24) uit Oudenaarde en P.M. (54) uit Ronse gingen met elkaar op de vuist, met zware gevolgen voor de man uit Ronse. Hij verloor een oog.

Beiden verschenen gisteren voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde voor het wederzijds toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

Beide partijen vragen de vrijspraak op basis van de wettige zelfverdediging. Aanleiding voor het geweld zou het onverantwoorde rijgedrag van I.S. zijn geweest. “Als preventieadviseur vond mijn cliënt dat het van burgerzin getuigde om die jonge bestuurder op diens gevaarlijk rijgedrag te wijzen”, lichtte Francis De Vleeschouwer, advocaat van P.M., toe. “Maar hij kreeg meteen een rammeling en heeft nog geprobeerd om zich te verweren. Mijn cliënt werd zwaar geraakt en verloor daarbij een oog.”

Ook de advocaat van I.S. Christophe Saveyn pleitte voor zijn cliënt de wettige zelfverdediging: “Hij werd achtervolgd en uitgedaagd. Dit is sowieso uitlokking. Bovendien heeft hij pas gereageerd nadat hij eerst een slag had gekregen. Jammer genoeg heeft de slag van P.M. ernstige gevolgen voor de tegenpartij.”

Aanklager Julie Van Hoorebeke vordert een gevangenisstraf van twee jaar voor I.S. en vraagt acht dagen celstraf voor P.M.

Uitspraak op maandag 12 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio