Dronken man maakt amok in ziekenhuis

Bornem -

Een man die onder invloed was, heeft zaterdagavond voor heel wat amok gezorgd in de Sint-Jozefkliniek in Bornem. Uiteindelijk kon de kerel, met behulp van een patiënt en een bezoeker, in de isoleercel worden gestopt.

De man werd zaterdagavond binnengebracht, omdat hij gewond was geraakt tijdens het carnaval in Steendorp. Eenmaal in het ziekenhuis ging de betrokkene door het lint en gedroeg zich enorm agressief tegenover de spoedarts en verpleegkundigen van de spoedafdeling. Een patiënt en bezoeker schoten de aanwezige personeelsleden te hulp en samen slaagden ze erin om de amokmaker in de cel te stoppen. Hij werd er later door de politie weer uitgehaald. Geweld op de spoedafdeling in Bornem komt niet vaak voor.

“Het is zeker niet te vergelijken met het hetgeen er soms gebeurt in de stedelijke ziekenhuizen. En gelukkig maar”, zegt algemeen directeur Bart Van Bree. Het aanwerven van veiligheidspersoneel is op dit ogenblik niet aan de orde. De directeur zegt wel dat personeelsleden die worden aangevallen door patiënten, steeds psychologische bijstand kunnen krijgen, als ze dat wensen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio