WielrennenEliteALGARVE - Dimitri Claeys bevestigt in Murcia goede conditie

“Er zit nog wat rek op”

“Er zit nog wat rek op”

Dimitri Claeys: “Weer wat sterker geworden.” Foto: BELGA

Gent -

Morgen begint in Albufeira de Volta ao Algarve, een vijfdaagse die de brug legt naar het Vlaamse voorjaar. Dimitri Claeys liet zaterdag in Murcia een mooie elfde plaats optekenen. De renner van Cofidis is klaar voor het betere werk straks in eigen land.

Dimitri Claeys (30) werkte de dubbel Murcia-Almeria af. Gisteren volgde er een busrit van 600 kilometer naar Albufeira. “Tijd zat om uit te rusten. We zitten maar met vijf renners op de bus. Aan plaats is er geen gebrek”, lacht Dimitri, wanneer we hem aan de telefoon krijgen op weg naar Portugal. “Ontevreden kan ik niet zijn. In La Marseillaise werd ik tiende. In de Ster van Bessèges dertiende. Daar onthoud ik ook het goede resultaat in de tijdrit op een parcours dat niet meteen op mijn maat was uitgetekend. In Murcia won Luis Leon Sanchez voor Alejandro Valverde en Philippe Gilbert. Dat zijn namen als klokken. De rest van de top tien mocht ook best gezien worden. Een ereplaats in dit selecte gezelschap moet je koesteren. Vergeet niet dat ik pas laat aan wedstrijden van dit niveau ben begonnen. Ik ben opnieuw wat sterker geworden, maar heb het gevoel dat er nog een beetje rek opzit. Deze winter kon ik alles doen wat ik wilde. Dat is een schril contrast met de vorige winter, toen ik door knie -en rugproblemen enige achterstand opliep.”

In de Algarve reserveert men twee ritten die kunnen uitdraaien op een massaspurt. “Vul aan met een tijd -en bergrit en veel valt er voor mij daar niet te rapen. Al weet men het nooit. Ik focus niet meer op een bepaalde koers. Toppers als Greg Van Avermaet, Peter Sagan of Philippe Gilbert mogen dat doen. Ik moet pakken wat er zich aandient. Waar ik ook start, het is altijd met de bedoeling om er het beste van te maken. Voor het Vlaamse voorjaar hoop ik op een vrije rol. Mijn ploegmakker Christophe Laporte liet zich al opmerken met ritwinst in Bességes en dubbel succes in de Provence. De Omloop Het Nieuwsblad staat bij mij altijd in rood aangestipt. Dat we niet meer in Gent aankomen, zorgt emotioneel voor een andere benadering.”

“Anderzijds denk ik dat de nieuwe finale met de Muur en de Bosberg me beter moet liggen dan de rush naar Gent toe. In de Algarve rond ik de voorbereiding op de belangrijkste periode van het jaar af. Mijn vertrouwen staat op zenit.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio