VOLLEYBALEUROMILLIONS LEAGUE - MARKO KLOKVDK GENT HEREN

“Nu al gespeeld in het teken van de play-offs”

Gent -

Zoals verwacht was de laatste opdracht van VDK Gent in de reguliere competitie, uit bij Roeselare, een te moeilijke opdracht. “Roeselare zit in volle opbouw naar onder meer de bekerfinale en was meer dan een maatje te groot voor ons. Dat hadden wij ook verwacht”, zo geeft trainer-coach Marko Klok aan. “Daarom ook speelden wij vanuit een andere benadering. Om iedereen nog zo veel mogelijk speelgelegenheid te geven, bracht ik Lowie Stuer van de libero terug naar de receptie-hoek en begonnen wij met Thomas Bisaerts op de libero. In de loop van de wedstrijd bracht ik ook Leonis Dedeyne in op de opposite. Dat schept straks alvast meer wisselmogelijkheden. Uiteraard was het wel zo dat Roeselare, eens de kloof uitgediept, niet constant het volle pond gaf.”

“Toch kijk ik met verwachting uit naar wat nu op ons afkomt. Op donderdag 22 februari hebben wij de komst van Haasrode-Leuven naar de Edugo Arena. Niettegenstaande wij ook dan als underdog aan de opslag komen, hoop ik mede door deze wedstrijd het seizoen nog een positief slot mee te geven. Iedereen is fit. Bijgevolg kunnen we in volle sterkte trainen. Dat was de voorbije weken niet het geval.”

Rustig blijven

“Het is nu zaak rustig te blijven en vooral op training niets te gaan forceren”, aldus nog Marko Klok. Eerst de kopjes allemaal leegmaken. Daarna gaat het allemaal in dezelfde richting. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen nog een tandje wil bijsteken. We moeten de achterban overtuigen dat het verschil met de ploegen buiten de top vier lang niet zo groot is als de huidige stand laat uitschijnen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio