Burgemeester Termont sluit opnieuw café op Brugse Poort voor drugsfeiten

Burgemeester Termont sluit opnieuw café op Brugse Poort voor drugsfeiten

Café Amine in de Phoenixstraat is op bevel van de burgemeester voor acht weken gesloten. Foto: dvh

Gent -

Op de Brugse Poort is op bevel van burgemeester Daniël Termont (S.PA) een café voor acht weken gesloten. De reden: drugsfeiten.

Café Amine in de Phoenixstraat is sinds 26 januari voor acht weken gesloten, op bevel van burgemeester Termont. Dat staat te lezen op de website van de Stad. De reden: een lijst inbreuken op de drugswetgeving. In afwachting van een proces zet Termont de uitbater al acht weken op de strafbank.

Hetzelfde gebeurde vorig jaar al met drie cafés in de ­Bevrijdingslaan en eentje aan de Zuid. De Gentse burgemeester heeft daarvoor eind 2016 een deal gesloten met het Gentse parket.

Het duurt vaak maanden, soms jaren, vooraleer een ­café wordt veroordeeld voor een rechtbank. De Gentse burgemeester krijgt sinds kort zelf inzage in dossiers tegen horecazaken waar door de politie herhaalde drugsfeiten worden vastgesteld. Hij kan dan beslissen om zelf al een administratieve sluiting op te leggen.

Decadance

De vorige keer dat Termont een café wilde laten sluiten – de danszaak Decadance in de Overpoort – beet hij wel zijn tanden stuk op de procedure. De uitbater trok naar de Raad van State, die het sluitingsbevel vernietigde omdat de uitbater volgens de rechtbank niet voldoende waarschuwingen had gekregen van de Stad en door de sluiting failliet dreigde te gaan.

Details over de drugsfeiten in het café in de Phoenixstraat zijn niet bekend. “Maar de Stad sluit een café alleen als het echt niet anders kan, als we terugkerend een aantal zware inbreuken vaststellen”, zei de drugscoördinator van de Stad vorig jaar al, in de discussie over Decadance.

Over een vijftal weken mag café Amine opnieuw open. Een strafproces kan later nog volgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio