voetbal1ste provincialeElene-Grotenberge - KVE Drongen - Jeroen Lambrecht en Drongen bewijzen hun mentale sterkte

“Gewonnen voor Arne”

“Gewonnen voor Arne”

Jeroen Lambrecht: “De ervaren jongens weten me heel goed te sturen.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Na een thuisnederlaag en ondanks het verlies van absolute steunpilaar Arne Blanckaert toonde Drongen dit weekend andermaal haar mentale sterkte. Op bezoek bij Elene-Grotenberge boekten de jongens van Hans Christiaens een knappe 1-3 zege.

De klad zat er nochtans flink in tegen KVV Ardennen. Maar op bezoek bij Elene-Grotenberge, met tien op vijftien prima uit de winterstop gekomen, wist KVE Drongen zich te herstellen. “Deze overwinning is nog maar eens het bewijs hoe sterk we mentaal zijn”, vertelt de 24-jarige centrale verdediger Jeroen Lambrecht.

“We durfden ook terug iets meer te voetballen. Op het kunstgrasveld van Elene kregen we een ideale ondergrond om ons eigen spel te ontwikkelen. Natuurlijk misten we Arne, maar gelukkig toonden we ons dit weekend heel volwassen en razend efficiënt voor doel. Na onze 0-1 verdubbelden we al snel de voorsprong. Vlak voor de rust beslisten we de match. Deze zege dragen we dan ook op aan Arne. Hij was zelfs aanwezig om ons aan te moedigen.”

“Dit Elene-Grotenberge is een sterk team en het is erg fijn dat we toch terug konden aanknopen met de zege. Ook volgend weekend, op bezoek bij Dendermonde, willen we opnieuw een goed resultaat boeken. Maar het wordt niet evident. Zij zitten in een goede flow en maakten het ons ook al moeilijk in de heenwedstrijd”, aldus Lambrecht, die na een moeizame seizoenstart een basisplaats kon afdwingen in het team van Hans Christiaens.

“Ik begon het seizoen op het middenveld, maar kon me er niet echt doorzetten. Daardoor belandde ik ook op de bank en was het wachten op een nieuwe kans”, zo klinkt het jeugdproduct van AA Gent en Zulte Waregem openhartig. “Nu kan ik op mijn vertrouwde positie spelen. Dankzij ervaren jongens zoals Ward Baert, Bart Baute en Jonas Vervaet rondom mij loopt het uitstekend. Zij weten mij fantastisch te sturen. Ik tekende ook al bij voor volgend seizoen. Na twee mindere jaren schonk Drongen mij het vertrouwen, ik heb hier mijn voetbalplezier teruggevonden. Ik zit echt goed bij deze club.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio