Actiecomité N41 trakteert wegenwerkers en politie op ontbijtbuffet voor werken op N41

Voor ze aan grootschalige werken op gewestweg beginnen, maken wegenwerkers dit mee

Marnix Plovier en Jens Mestdagh (rechts) genoten samen met de andere wegenwerkers van het ontbijtbuffet. Foto: jvdv

Sint-Niklaas / Temse / Hamme -

“Een ontbijtbuffet voor de start van wegenwerken? Dat hebben we nooit eerder meegemaakt”, reageerden de wegenwerkers die gisteren op uitnodiging van het Actiecomité N41 Veilig door Hamme in Oud Huys Mariman mochten ontbijten.

Na de verkeersellende die het doorgaand verkeer vorig jaar al ondervond bij de wegenwerken op de gewestweg N41 tussen Elversele en Sint-Niklaas, wacht een nieuw jaar van hinder voor het verkeer tussen Sint-Niklaas en Dendermonde. In het bijzonder zullen de inwoners van Hamme tot eind 2018 de tol betalen voor de aanleg van een fietsboulevard langs de N41 en de afwisselende afsluiting van de kruispunten.

LEES OOK: Fasering werken

“Je kan geen ei bakken zonder de schaal te breken”, zei Ronny Persiau gisteren tijdens het ontbijtbuffet. Hij is het boegbeeld van het Hamse actiecomité, dat de jongste jaren niet alleen de installatie met verkeerslichten en nog meer beveiliging aan de kruispunten Noord- en Broekstraat afdwong. “In ons Notelaarspact, dat door toenmalig burgemeester Paul Van de Casteele maar ook door wijlen minister van Openbare Werken Steve Stevaert werd ondertekend, was de aanleg van een fietsboulevard langs de N41 gepland. Dat het Vlaams Gewest deze fietssnelweg uiteindelijk realiseert, stemt ons bijzonder tevreden. Daarom nodigden we vandaag de wegenwerkers en de politie uit voor een ontbijt, als feest voor een nieuwe aanzet tot veilig verkeer op en langs de N41.”

“Dit is uniek”

Voor de wegenwerkers van aannemer Aswebo was dit een primeur. “Ik heb 26 dienstjaren, maar dit maakte ik nooit eerder mee”, getuigde meestergast Marnix Plovier (53). Algemeen werfleider Jens Mestdagh (29) is vijf jaar aan de slag bij Aswebo. “We twijfelden eerst om op deze sympathieke uitnodiging in te gaan, omdat bij de start van een project als dit heel wat logistieke zaken moeten geregeld worden”, lichtte Mestdagh toe. “Deze ontmoeting is wel een ideale gelegenheid om de beleidsvoerders, de politie en nu ook de mensen van het actiecomité te leren kennen. Dit is uniek.”

Werfleider bruggenbouw Frederik Vermoere (26) speelt een thuismatch. “Ik woon in Elversele, vlakbij de bouwwerf”, vertelde de jongeman. “Tijdens deze informele ontmoeting krijgt de onderlinge waardering een boost.”

Na het ontbijt begonnen de wegenwerkers met de voorbereidende werken aan de Durmebrug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio