Brand in kapel vermoedelijk aangestoken

Brand in kapel vermoedelijk aangestoken

Het was een buur die in de kapel zwarte rook opmerkte. De brandweer van Geraardsbergen kon de schade beperken. Foto: wjn

Geraardsbergen -

Onbekenden hebben gisteravond brand gesticht in een privékapelletje op het kruispunt van de Lindeveldstraat met Lestpolder in Zandbergen.

De kapel maakt deel uit van een leegstaande woning. Ze werd gebouwd aan de overzijde van de koer.

“Ons moeder woonde hier vroeger, nu verblijft ze in een rusthuis. Rond 18 uur kwam een buur me zeggen dat er zwarte rook te zien was aan de kapel. Ik heb meteen de brandweer verwittigd”, zegt een van de zonen van de eigenares.

Met kaarsen

De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. “Dat kan eigenlijk niet anders. Er komt al een hele tijd niemand meer bidden in de kapel. Daarom dat we ze hadden gesloten met een hangslot. Dat hebben de daders brutaal afgebroken. Binnen is zo goed als zeker brand gesticht met kaarsen. Er is schade aan het altaar en aan een beeld van de heilige Antonius. We hebben geluk dat de brandweer van Geraardsbergen hier snel was en dat de vlammen het dak daarom niet hebben kunnen bereiken.”

De politie verwittigde het parket. Een branddeskundige zal meer duidelijkheid moeten scheppen in de omstandigheden van de brand.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio